Evelinos Sašenko ir vokalinės vyrų grupės „Quorum“ koncertas

Evelinos Sašenko ir vokalinės vyrų grupės „Quorum“ koncertas

Gruodžio 31 d. 17,30 val. - Klaipėdos Žvejų rūmuose - Evelinos Sašenko ir vokalinės vyrų grupės „Quorum“ koncertas.

Nuostabus E. Sašenko vokalas, muzika užburs reginiais ir kvapais, pažadins jausmus. Akimirkai pagauta nepažįstamojo šypsena – naujos istorijos , o gatves šurmulys – naujos melodijos pradžia. Daina nuneš klausytoją ten, kur jis gal net nesvajojo apsilankyti, privers nusišypsoti ar susimąstyti. Terapiją akims užtikrins kelionė po dangaus pasaulį. Daina – mano gyvenimas, todėl esu laiminga galėdama dainuoti ir dovanoti tą džiaugsmą kitiems. Šansonų kalba yra tokia muzikali, šilta – ja galiu išreikšti savo mintis, jausmus, norus“.

Lietuvos muzikos ir teatro akademijos džiazo vokalo specialybės absolventė E. Sašenko yra daugelio dainavimo konkursų laureatė bei aktyviai koncertuojanti solistė. Daugelį savo muzikinių idėjų bei norų atlikėja įgyvendina savo pačios inicijuotuose muzikiniuose projektuose.

Grupė „Quorum“ – tai tie vyrukai, kurie dainuoja „be muzikos“. Šį posakį dažnai tenka išgirsti grupės „Quorum“ nariams. Iš tiesų jų atliekama muzika yra kitokia ir daugeliui neįprasta, o toks dainavimo stilius vadinamas a cappella.

2005 m. pavasarį įkurtas „Quorum" šiuo metu yra vienintelis profesionalus vyrų vokalinis ansamblis Lietuvoje. Dabar „Quorum" sudaro 6 atlikėjai: Vitalij Neugasimov (kontratenoras, meno vadovas), Marius Turlajus (kontratenoras), Romuald Olechnovič (tenoras), Žilvinas Čaplikas (baritonas), Romanas Savickas (bosas) ir Žygimantas Gudelis-Gon (vokalinė perkusija).

Quorum“- tai grupė vyrukų, kurie vien tik savo balsais dainuoja klasikinę, populiariąją, liaudišką muziką, džiazą ar visiems gerai žinomus instrumentinius kūrinius. Jų repertuare skamba žymiausios lietuvių ir užsienio pop dainos, pritaikytos balsams be instrumentinio pritarimo. Jie patys yra ir dainininkai, ir instrumentai. Populiariosios muzikos skambesys neapsieina be mušamųjų instrumentų ir ritmo grupės. Čia ją pakeičia vokalinė perkusija, vadinamasis beat box‘as, nes žmogaus balso galimybės, pasirodo, neturi ribų.

„Quorum“ atliekamos dainos daugeliui gerai pažįstamos, tačiau kitokios. Svarbiausia, kad jos absoliučiai ekologiškos, nes koncertuose neskamba joks kitas muzikos instrumentas, tik žmogaus balsas. Atlikėjai yra ir dainininkai, ir instrumentai. Dainuodami jie imituoja įvairiausius muzikos instrumentus, net mušamuosius, ir atskleidžia neribotas žmogaus balso galimybes.

Per savo gyvavimo istoriją ansamblis patyrė nemažai permainų - keitėsi sudėtis, meninė koncepcija. Pastaruoju metu „Quorum" jau plačiai žinomas kaip įvairių stilių muziką propaguojantis kolektyvas.

Kaip bebūtų keista, „Quorum“ atliekamos dainos daugeliui gerai pažįstamos, tačiau tuo pačiu jos lyg ir kitokios. Ir skamba kitaip, ir kvepia kitaip, ir veikia kitaip. Jos subrandintos, išgrynintos ir pateikiamos taip, kad belieka vidumi išgirsti tą natūralų, gyvą ir užburiantį balsų skambesį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder