„Europiada“ Klaipėdoje šiemet neįvyks

„Europiada“ Klaipėdoje šiemet neįvyks

“Europiados“ organizatoriai ketvirtadienį vakare pranešė, kad šiemet Klaipėdoje turėjęs vykti tarptautinis renginys atšaukiamas.

Buvo planuota didžiausią tarptautinį Europos folkloro festivalį Klaipėdoje priimti rugpjūčio 5-9 dienomis.

„Atstumas šiuo metu yra didžiausia rūpestingumą išreiškianti priemonė, todėl mes griežtai laikomės valdžios institucijų apribojimų ir rekomendacijų tam, kad galėtume sumažinti pavojų „Europiados“ dalyvių bei svečių gyvybėms. Mes remiamės tarptautinių ir valstybinių sveikatos institucijų, ypatingai Lietuvos bei Klaipėdos, rekomendacijomis.

Po ilgų ir intensyvių diskusijų tarp mūsų komiteto ir Klaipėdos miesto, ir atsižvelgiant į visų „Europiados dalyvių bei svečių interesus, mes nusprendėme atšaukti šių metų „Europiadą“, - rašoma renginio organizacinio komiteto prezidento Rudiger Hess kreipimesi.

Pasak jo, buvo svarstyta galimybė surengti festivalį rudenį, tačiau trukdo nežinia, kokia tuo metu bus situacija, be to, jau tikriausiai vėl dirbtų mokyklos, kuriose planuota apgyvendinti svečius.

„Kaip „Europiados“ prezidentas, bendraudamas su Klaipėda, tuo pat metu turėjau progos pabendrauti ir su būsimų „Europiadų“ organizatoriais – miestais Trapaniu, Kelcais ir Gota. Šiuo metu svarstome galimybę atidėti „Europiadą“ ir šiuose miestuose vienerius metus, kadangi mūsų tikslas yra 2021-aisiais metais suorganizuoti 57-tąją „Europiadą“ Lietuvoje“, - vilties, kad Lietuvos uostamiestis vis dėlto sulauks festivalio, suteikė R. Hess.

Pirmąsyk festivalis uostamiestyje vyko 2009 metais. Tada Klaipėdą aplankė daugiau nei 4 000 dalyvių - 166 folkloro kolektyvai iš 24 valstybių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder