Etnokultūros centre  - "Valerijos delmonai"

Etnokultūros centre - "Valerijos delmonai"

Lapkričio 23 d. 15.00 val. Klaipėdos etnokultūros centre (Daržų g. 10) atidaroma dailininkės Valerijos Kiškienės (Garliava) tekstilės paroda „Valerijos delmonai“.

Šios tekstilės parodos eksponatai delmonai - pavadinimu ir praktiška paskirtimi siejasi su savo istoriniu „protėviu“- Mažosios Lietuvos tautinio kostiumo detale, bet jų siuvinėjimo raštai sukurti ne pagal Klaipėdos krašto delmonų dekoravimo simboliką. “Valerijos delmonai“ išsiuvinėti, nekuriant reikšminių simbolių, bet laisvai improvizuojant tarp įvairių liaudies meno žanrų ornamentų ir gamtos motyvų. Šiandien delmoną lengviausia derinti prie archeologinio ir folkloro stiliaus drabužių, bet, ieškant netikėtų aprangos derinių, jis tinka ir prie šiuolaikiško stiliaus. Delmonas - ne tik puošnus aksesuaras, bet ir patogus – nes nereikia nešiotis rankose (prisegamas prie juosmens), ir praktiškas - nes jame telpa smulkūs asmeniniai daiktai.

Po parodos atidarymo, 16.00 val. autorė ves praktinį siuvinėjimo užsiėmimą „Siuvinėtas dėklas“. Dalyviai galės išmokti Valerijos Kiškienės rekomenduojamų siuvinėjimo technikų bei išsiuvinėti malonią smulkmeną – akinių ar telefono dėklą. Būtina registracija tel. 8 46 310022. Užsiėmimo kaina 10 Lt.

Paroda „Valerijos delmonai“ Etnokultūros centre veiks iki gruodžio 31 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder