Džiazo festivalyje - legendinio Rėjaus Čarlzo dukra

Džiazo festivalyje - legendinio Rėjaus Čarlzo dukra

Pernai pilnametystės sulaukęs ir įspūdingais atlikėjais klaipėdiečius ir miesto svečius džiuginęs Klaipėdos pilies džiazo festivalis kartelės nežada nuleisti ir šiemet. Jau aiškėja pirmieji šiųmečio festivalio atlikėjai, tarp kurių ir legendinio soulo muzikos atlikėjo Rėjaus Čarlzo (Ray Charles) dukra. Be to, festivalis šiemet nustebins ir pasikeitusia erdve, mat išsikrausto iš įprastos Teatro aikštės.

Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovės Ingos Grubliauskienės teigimu, pasiruošimas gegužės 31 - birželio 1 dienomis vyksiančiam XIX džiazo festivaliui vyksta intensyviai.

Jau dabar yra aišku, jog didžiausia festivalio žvaigžde taps atlikėjo R. Čarlzo dukra Šeila Rėj Čarlz (Sheila Raye Charles). Ji festivalio programoje pasirodys kartu su pianistu ir dainininku Urošu Pericu (Uroš Peric) "Perry" iš Slovėnijos. Šis atlikėjas - ištikimas R. Čarlzo muzikos gerbėjas ir pasekėjas, todėl projektas žada būti išties įdomus.

Be pagrindinės festivalio žvaigždės, jau yra aišku, jog į programą bus šliūkštelėta ir pietietiško kraujo. Su geru užtaisu festivalyje pasirodys "Tinglao Fusion Band" iš Ispanijos, bendradarbiaujant su Italų kultūros institutu klaipėdiečiams bus pristatytas itališko džiazo žanras, kurį atliks "Luca Ciarla Quartet".

"Deramės ir su kitais atlikėjais bei kolektyvais, tačiau, kol dar nėra pasirašytos sutartys, jų atskleisti negaliu. Tiesa, be jokios abejonės festivalio gerbėjams galime pažadėti, jog atlikėjų sąrašas tikrai plėsis", - sakė I. Grubliauskienė.

Šiemet į savo įprastą grafiką grįžta vaikų ir jaunimo džiazo dainų šventė "Jaunoji džiazo banga". Pernai ši šventė vyko ne Klaipėdos džiazo festivalio, o miesto jubiliejinio gimtadienio renginių metu. "Jaunoji džiazo banga" šiemet vyks birželio 2 d.

Beje, mažuosius džiazo dainų šventės dalyvius nudžiugins ir pagrindinės programos žvaigždė Š. R. Čarlz. Ji sutiko su jaunaisiais dainininkais kartu atlikti keletą R. Čarlzo dainų.

"Dar viena šių metų festivalio naujovė - jis keliasi į naują erdvę. Klaipėdos pilies džiazo festivalis vyks nebe Teatro aikštėje, o Kruizinių laivų terminale. Nusprendėme, jog atėjo metas išsikelti į vietą, patogesnę ne tik erdvės, bet ir infrastruktūros atžvilgiu. Be to, festivalis vyksta Klaipėdoje, todėl neišnaudoti progos jį surengti prie marių būtų tikras "griekas", - pasakojo Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder