Bibliotekoje liejosi "Vakaro mintys"

Bibliotekoje liejosi "Vakaro mintys"

Kovo 22 dieną, besileidžiant pavasario saulei, į biblioteką rinkosi žmonės, neabejingi kūrybai, nuoširdumui ir atviroms mintims. Klaipėdos rajono savivaldybės Jono Lankučio viešojoje bibliotekoje vyko Romualdo Kazimiero Norkaus knygos „Vakaro mintys“ pristatymas.

Skambanti smuikų muzika, kuria pasidžiaugti leido jaunosios smuikininkės Irena ir Vytautė, dar vakaro pradžioje susirinkusiuosius nuteikė svajingai ir leido atsikvėpti po dienos darbų. „Vakaro mintys“ – ne pirma autoriaus knyga, R. K. Norkus yra išleidęs žurnalistinės publicistikos knygas „Gyvo laiko žingsniai“, „Auklėjimas priešiškumu. Piliečio užrašai“ ir esė „Ištikimybė. Odė knygai“.

Autorius pabrėžė, kad „Vakaro mintys“ – ne autobiografija, o meninė publicistika. Tai knygos herojaus su dvidešimtojo šimtmečio našta, kartu ir autoriaus, poleminiai pamąstymai pačia jautriausia, amžinąja tema – apie žmogaus gyvenimo žemėje prasmę. Apie knygoje keliamus klausimus galėjo pamąstyti visi, kuomet buvo skaitomos knygos ištraukos. Tai taip pat buvo puiki galimybė įvertinti knygos meninės kalbos grožį bei žavesį.

Knygos pristatyme dalyvavo ir garbingi svečiai: Klaipėdos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Rūta Cirtautaitė, Klaipėdos rajono savivaldybės Tarybos narys, Švietimo, kultūros ir sporto komiteto pirmininkas Albinas Klizas, leidyklos „Eglė“ direktorius ir redaktorius Antanas Stanevičius. Geras R. Norkaus draugas, bičiulis A. Klizas papasakojo jų pažinties istoriją tremtyje, prisiminimus, susijusius su R. K. Norkumi, papasakojo apie jo asmenybę. A. Stanevičius pasidžiaugė, kad turėjo galimybę bendradarbiauti su Romualdu, trumpai pristatė „Eglės“ leidykloje išleistas knygas.

R. K. Norkus vakaro metu kvietė žmones susimąstyti, teigė, kad pagrindinis knygos „Vakaro mintys“ tikslas – paskatinti nebijoti kalbėti, diskutuoti knygoje keliamais klausimais apie gyvenimo supratimą ir prasmę. „Tad iš tiesų – ką reiškia prasmingai, vertai nugyventi gyvenimą? <...> juk svarbiau ne ką išsinešti, o ką palikti – tai irgi jam taikoma“ (R. K. Norkus „Vakaro mintys“).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder