"Baltijos banga" supažindino vaikus su animacijos pasauliu

"Baltijos banga" supažindino vaikus su animacijos pasauliu

Nidoje šeštadienį baigiasi savaitę vykęs tarptautinis kino festivalis "Baltijos banga". Jau penkerius metus vykstančio festivalio sumanymas - sukurti atvirą erdvę filmų kūrėjams ir kino mėgėjams iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos, kurioje galėtų draugiškai bei konstruktyviai bendrauti ir bendradarbiauti. Festivalio metu organizuojami profesiniai seminarai, švietimo renginiai, vaikų ir jaunimo animacijos mokykla, kuri jau tapo neatsiejama "Baltijos banga" festivalio dalimi.

Tradicinėje animacijos mokyklėlėje vaikai susipažįsta su įstabiu animacijos pasauliu ir su šios filmo rūšies istorija bei įvairiomis jos technikomis, patys dalyvauja visuose animacinio filmo kūrimo etapuose, kartu su patyrusiais animatoriais.

"Kiekvienais metais auga susidomėjimas šia mokyklėle. Jau metų pradžioje sulaukiau skambučių dėl datos patikslinimo, nes tėvai dėl vaikų dalyvavimo norėjo pasiderinti savo atostogas", - teigė animacijos mokyklos vadovas Ilja Bereznickas. Pasak animacinio kino režisieriaus, šioje mokykloje dalyvių amžius visai nesvarbus. Čia vyrauja labai įvairus vaikų ir jaunimo amžius, tačiau daugiausiai - penktos klasės mokinių.

Šiais metais "Baltijos bangos" animacijos mokykloje dalyvavo 40 vaikų ir per savaitę sukūrė 15 minučių filmą. Vaikai, jaunimas ir net jų tėvai keturias valandas per dieną kūrė scenarijus, rašė idėjas, judino filmo personažus. Mokyklos darbuotojų komandą sudarė animacijos profesionalai: Ilja Bereznickas, Jūratė Leikaitė, Valentas Aškinis ir penki padėjėjai.

"Mes išmokėme juos abėcėlės ir paskatinome kurti, fantazuoti ir svajoti, o jau pati Nida stimuliuoja juos darbui", - šypsosi Ilja. Pasak organizatorių, ši nemokama animacijos mokykla susilaukė itin daug dėmesio ir sėkmės, nes vaikai gauna daug įdomios informacijos tiesiai iš profesionalų, skatina kūrybiškumą, vaikai susiranda draugų, o tuo tarpu tėvai turi keletą laisvų valandų. "Tikiuosi, kad kažkuris iš jų ateityje ateis pas mus į kolegiją studijuoti. Galbūt bus talentingas", - svajoja animacinio kino režisierius I. Bereznickas.

Festivalis "Baltijos banga" yra vienintelis trijų Baltijos šalių kino festivalis Lietuvoje, rengiamas kartu su Latvijos ir Estijos kinematografininkų sąjungomis, Nidos KTIC "Agila" bei Neringos miesto savivaldybe. Festivalis siūlo nemokamai peržiūrėti pilnametražių pasakojimų, dokumentinių ir animacinių filmų, pagamintų Baltijos šalyse per pastaruosius kelerius metus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder