Visa ryjančio laiko atspindžiai

Visa ryjančio laiko atspindžiai

”Nepatinka, kai mane įvardina grafiku, nors būtent jos pagrindus įgijau Dailės institute. Mane vilioja įvairios medžiagos ir faktūros, su kuriomis užsižaidus užgimsta ir didelių darbų sumanymai”,- penktadienį, prieš atidarydamas personalinę parodą Baroti galerijoje kalbėjo klaipėdietis dailininkas Romas Klimavičius.

Iš tiesų šioje parodoje menai sutverti pačiomis įvairiausiomis medžiagomis – kokliai su metalo inkrustacijomis, antikvarinės krosnies durelės gali atsiverti ir pamatysi nuotrauką, akmens skulptūros, namelio ar avilio siluetų popieriaus skiautės su Biblijos simboliais ir siužetais, keistokas laikrodis, ant kurio metalo raidėmis užrašyta”Visa ryjantis laikas”.

Parodoje yra ir šviesaus atminimo aktoriui Broniui Gražiui skirta skulptūrėlė, ant kurios “pado” užrašas: “Ir eina aktorius į sceną mažyčio stebuklo daryti”. Dailininkas svajoja: “Jei susiklostytų, kaip įsivaizduoju, šita skulptūrėlė turėtų “išaugti” gal iki metro dydžio ir labai norėčiau ją įkurdinti skverelyje prie Broniaus namų Tiltų gatvėje.”

Parodos centrinėje vietoje tarsi maldai kviečianti kompozicija: “Tėve mūsų”. Kompozicijoje įkomponuotas R. Klimavičiaus tėvo, krosnių mūrytojo, gulsčiukas, su kuriuo jis nesiskyrė visą gyvenimą, o sūnus jį toliau saugo kaip didelę šventenybę.

Jau minėti kokliai – taip pat paveldėti iš tėvo. Tuos koklius visai neseniai tarp šiaudų atradusiam dailininkui iš karto kilo mintis panaudoti menams. Šios parodos R Klimavičius nesureikšmina, ją vadindamas pažaidimais. Bet tuose “pažaidimuose” gali įžvelgti ir žmogaus būties bei buities gilesnes prasmes, ir nežabotus fantazijos bei jausmų polėkius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder