Virtualioje Klaipėdos krašto dailės galerijoje - Vladimiro Bogatyriovo ir Ritos Krupavičiūtės parodos

Virtualioje Klaipėdos krašto dailės galerijoje - Vladimiro Bogatyriovo ir Ritos Krupavičiūtės parodos

Negalime užsukti į biblioteką, bet technologijos leidžia pasivaikščioti virtualiai. Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos Meno skyrius pristato virtualias parodas.

  • Vladimiro Bogatyriovo virtuali peizažo paroda „Sustabdytos romantiškos akimirkos" https://bit.ly/2Lqn4cO
  • Tapytojas Vladimiras Bogatyriovas gimė 1945 metais Tolimuosiuose Rytuose, jūreivio šeimoje. „Peizažas man yra geriausias poilsis. Jame ne tiek svarbus siužetas, kiek vyraujanti nuotaika. Pastaruoju metu mano peizažuose mažiau spalvų, bet daugiau nuotaikos ir harmonijos. Matyt, aš pats pasidariau kažkoks harmoningesnis, ramesnis", - sako autorius. V. Bogatyriovas yra puikiai įvaldęs aliejinę tapybą, šia technika yra sukūręs ne vieną dešimtį įspūdingų istorinių, marinistinių paveikslų, nutapęs daugybę gamtos peizažų. Jo peizažai - sustabdytos romantiškos akimirkos. Skaidriose akvarelėse atsiveria rūko nuometu užklotas ežeras, romantiški saulėlydžiai ir saulėtekiai, rudenėjanti gamta ir kiti tą akimirką tapytojo užfiksuoti momentai. Šiuos nepakartojamus vaizdus autorius stengiasi nupiešti akimirksniu, ilgiausiai per pusvalandį. Akvarelė kaip eilėraštis - atsitinka netikėtai, staiga. Joje neįmanomi pataisymai. Įkvėpimo peizažams jam nereikia ieškoti toli – užtenka pasivaikščioti savo Pauošnių kaimo sodybos pievomis, paežere – ir štai nauji paveikslai, naujos akvarelės.
  • Ritos Krupavičiūtės virtuali paroda „Būsenos"  https://bit.ly/34UDVen
    Domėjimasis psichologija ir žmonių elgesio motyvais bei kūno kalba kaip individo išraiška atvedė menininkę nuo anksčiau mėgstamo peizažo motyvo iki portreto bei figūratyvinio žanro. „Man patinka stebėti žmones, matyti, kaip pagal nuotaiką ir mintį kinta gestų kalba, atpažinti žmonių būsenas jų veiduose. Visada domino žmogus kaip individas ir žmonija kaip visuma. Niekada nesusitelkiu į išorinį asmens panašumą. Portretas yra charakteris, išgyvenimas, dvasinė būsena", – apie naujus kūrybos posūkius prasitaria Rita Krupavičiūtė. Dailininkė dažnai neišbaigia portretų ar figūrinių piešinių, palieka juos atvirus kaip žmogaus tęstinumą, kitimą, kaip neatsivėrimą ir negalėjimą pažinti iki galo bei siekia užfiksuoti ir įamžinti esminį charakterio bruožą. Ryškus ir laisvai savitas braižas, harmoningas linijų, spalvų ir formų derinys grafikos darbuose, tapyboje ir piešiniuose atskleidžia autorę kaip brandžią menininkę. Kiekvienas portretas turi savo charakterį ir gyvenimo istoriją, atkreipusią dailininkės dėmesį.

Daugiau parodų www.biblioteka.lt/galerija

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder