Teismo vitrinoje – grafinio dizaino programos studentų darbai

Teismo vitrinoje – grafinio dizaino programos studentų darbai

Vasario 16–18 dienomis jau trečią kartą uostamiestį drebins Klaipėdos šviesų festivalis. Šios šventės proga Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje eksponuojami Vilniaus dailės akademijos (VDA) Klaipėdos fakulteto grafinio dizaino programos 2 kurso studentų kursiniai darbai. Taip pat ekspozicijoje galima išvysti ir pirmakursių kurtus 2017 metų kalendoriaus projektus.

Antro kurso studentės Šviesų festivaliui pristato vizualųjį identitetą. Vadovaujamos profesoriaus Alvydo Klimo, jos kūrė ženklą, plakatą ir programėlės projektą. „Kūriniuose šviesa vizualizuojama kaip fizikinis reiškinys, kaip filosofinė ir estetinė kategorija,“ apie savo darbų idėją pasakoja merginos.

Pirmo kurso studentai 2017 metų kalendoriaus projektus kūrė mokydamiesi skaitmeninių programų CorelDraw ir Photoshop. Kalendorių sprendimai įvairūs ir originalūs – skiriasi skaičių išdėstymas, spalvinė gama, motyvai, piešiniai. Šiems darbams vadovavo lektorius Rokas Valaitis.

Pasak VDA Klaipėdos fakulteto dekano prof. A. Klimo, grafinio dizaino programą studijuoja daug gabių, talentingų studentų, kurie studijų  metu ne tik lavina akademinio piešimo, tapybos, kompozicijos įgūdžius, bet ir puikiai įvaldo skaitmenines vaizdo redagavimo programas. Su jų talentu galima susipažinti iki š. m. kovo 9 d. Klaipėdos apygardos teismo vitrinoje, einant Herkaus Manto, S. Daukanto ir Ligoninės gatvėmis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder