Rūtų galerijoje – Alvydo Stausko "Nostalgija peizažui"

Rūtų galerijoje – Alvydo Stausko "Nostalgija peizažui"

Penktadienį Klaipėdos Rūtų galerijoje vyko Alvydo Stausko jubiliejinė tapybos ir akvarelės darbų paroda – „Nostalgija peizažui“.

Alvydas Stauskas – tapytojas bei fotografas, abiejose kūrybos srityse fiksuojantis gamtos grožį, įkvėpimo vis dar ieško tyloje, ramybėje, tiki meno ateitimi mažame miestelyje ir yra ne tik savo darbo, bet ir gimtojo krašto patriotas. Taip pat aktyvus kultūros puoselėtojas – Dusetų dailės galerijos, šiemet švenčiančios 20-ties metų jubiliejų, įkūrėjas ir Kultūros centro Dailės galerijos vadovas (nuo 1996m.).

„Mėgstu stebėti gamtą, būti joje, betarpiškai bendraujant su aplinka. Jaučiu ilgesį lietuviškam peizažui, nykstančių kaimų sodyboms, todėl mano darbuose beveik nėra miesto vaizdų ar šiandieninės civilizacijos ženklų. Stengiuosi savo paveiksluose sustabdyti laiką, užfiksuoti tai, ko jau rytoj nebeliks. Tapau be didelių „mandravojimų“, siekiu tikrumo, nuoširdumo“ – pasakojo Alvydas Stauskas.

Pasak autoriaus, paroda skirta pavaizduoti nepaliestą urbanizacijos gamtą : „Betarpiški kaimai, ežerai, mažai civilizacijos, ramybė, gamtos prieglobstis.“ Be to autorius minėjo, kad peizažas po truputį randa stipresnes pozicijas. Dabar daugiau visi tapo kompozicijas, abstrakcijas. O Alvydas Stauskas gamtą, būnant ir dirbant joje.

Anot menotyrininkų, „dailininkas savo kūryba kviečia apmąstyti ir išjausti kintantį supantį pasaulį, kuris praturtina mus stipriomis emocijomis – tai pievų, sodų žydėjimo, ežerų ir dangaus erdvių, medžių, vandens kalba. Alvydas Stauskas vengia įmantrių poteksčių, gamtos grožį perteikia ramiais spalvų tonais, o harmoniją padeda kurti dvelkiantys žiedai.“

Šia paroda Alvydas norėjo atkreipti dėmesį, kad kiekvienas grįžtų prisiminimais į vaikystę, praleistą kaimuose. Norisi parodyti tai, kas brangu nuoširdžiai. Viskas pajausta iš natūros, kaip mato, taip ir vaizduoja.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder