Prestižinės parodos taps brangesnės

Prestižinės parodos taps brangesnės

Klaipėdos politikai pritarė siūlymui apvalinti bilietų kainas kai kuriose uostamiesčio kultūros įstaigose.

Įstaigos nori ne tik suapvalinti bilietų kainas, bet ir kai kuriais atvejais padidinti savo teikiamų paslaugų įkainius, tad daugeliu atveju klaipėdiečiams lankantis įvairiuose renginiuose reikės labiau pakratyti pinigines.

Argumentuojama, kad padidėjo autoriniai honorarai, atlyginimai, komunalinės išlaidos.

Kainos bus apvalinamos Žvejų rūmuose, Koncertų salėje bei Kultūrų ir komunikacijų centre (KKKC). Dėl to Koncertų salėje bilietų kainos šiek tiek išaugs, o Žvejų rūmuose - sumažės. Čia atsiras bilietų ir už simbolinį 1 eurą - tiek kainuos įėjimas į valstybinių švenčių paminėjimo renginius.

Miesto Tarybos posėdžio metu daugiausia diskusijų kilo dėl KKKC prašymo nacionalinės ar pasaulinės reikšmės parodoms taikyti skirtingas bilietų kainas. Bilietas į nacionalinės reikšmės parodą kainuos 3 eurus, o pasaulinės reikšmės - 5 eurus. Nuspręsta, kad tokių parodų veltui nebus galima pamatyti ir trečiadieniais, kai parodų lankymas šiaip yra nemokamas.

"Tokios diferenciacijos nėra nei kituose Lietuvos miestuose, nei Europoje", - replikavo Nina Puteikienė.

Klaipėdos savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas Narūnas Lendraitis akcentavo, kad tokių renginių, kaip uostamiestyje buvusios Salvadoro Dali ar Šarūno Saukos darbų parodos, organizavimo kaštai yra dideli, todėl ir norima atskirti jų įkainius.

"Norime, kad Klaipėdoje būtų kuo daugiau tokio lygio parodų, nes priešingu atveju mes jų tiesiog nesugebėsime atsivežti", - sakė N. Lendraitis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder