„Klaipėdos galerijoje“ - Elenos Chekhovskajos tapybos paroda „Spalvų šventė“

„Klaipėdos galerijoje“ - Elenos Chekhovskajos tapybos paroda „Spalvų šventė“

Rugsėjo 6 d. 17.30 val. „Klaipėdos galerijoje“ Bažnyčių g. 6 vyks dailininkės iš Maskvos Elenos Chekhovskajos tapybos „Spalvų šventė“ parodos atidarymas.

Dailininkė Elena Chekhovskaja gyvena ir kuria Maskvoje. 2000 m. baigė Maskvos Surikovo vardo dailės akademiją. Tarptautinio meno fondo ir Maskvos dailininkų sąjungos narė.

Dailininkės kūryboje dominuoja tradicinis peizažas. Pristatomuose darbuose akcentuojama ir gilinamasi į esminius tapybinius parametrus, kaip šviesa, struktūra, spalva, plėtojant koloristinės tapybos tradiciją. Jos drobių koloritas turi savo iškalbą – kiekvienas paveikslas tarsi dailininkės nuotaikų, sielos virpesių istorija: dangaus mėlynumas, spalvinga žemė ir debesys balti, kaip sausio sniegas. Ekspresyvūs, spalvingi peizažai sukurti užsienio kelionių motyvais.

Kas gi yra dailininkės įkvėpimo šaltinis? Kaip sukaupti tie atsargų klodai, maitinantys kūrybą? Apie tai Elena Chekhovskaja sako: „Mano įkvėpimo šaltinis – gamta. kelionių įspūdžiai jose sutikti žmonės ir jų istorijos. Mintyse užfiksuoju motyvą, butinius daiktus ir suguldau į savo drobes.

Parodą paipildo dekoratyvūs natiurmortai, kuriuose dominuoja grafinių elementų derinys.

Paroda vyks iki spalio 4 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder