Klaipėdoje - modernių portretų paroda

Klaipėdoje - modernių portretų paroda

Klaipėdietė dailininkė Agnė Kišonaitė savo gimtajame mieste balandžio 6 dieną pristatys 20 akrilu ant drobės tapytų portretų bei dvi meno instaliacijas "Femme" ir "Šiuolaikinės lietuvaitės koliažas".

Pastarasis kūrinys yra suklijuotas iš 5348 žurnalų iškarpų skiaučių. Jo formatas - net 2x3 m. Abi instaliacijos Klaipėdoje bus rodomos pirmą kartą.

Parodos pristatymas vyks balandžio 6 dieną 18.30 val. Klaipėdos galerijoje (Herkaus Manto g. 22) ir veiks iki gegužės 4 dienos.

A. Kišonaitė save vadina šiuolaikine menininke, kuri drąsiai laužo nusistovėjusius lietuviškus meno kanonus ir kuria įvairias meno formas. "Savo tapytais paveikslais bei instaliacijomis kalbu apie sureikšmintą grožio kultą, perdėtą savo įvaizdžio formavimą, tuštybės temas. Kurdama meno objektus iš panaudotų rekvizitų perteikiu rūpestį dėl didelio vartotojiškumo, kviečiu vartoti atsakingai", - sako menininkė.

IDĖJA. Menininkė senokai brandino idėją klaipėdiečiams parodyti per penkerius metus nutapytus išskirtinio braižo paveikslus.

Vienas žymiausių A. Kišonaitės darbų - "Lūpdažis milžinas", sukurtas iš panaudotų lūpų dažų pakuočių. 2015 metais meno mėgėjus ji nustebino iš medicininių pirštinių sukurta instaliacija "Pripūstos lūpos". Šiuo metu meno objektui "Diabetas" ji vis dar renka panaudotus insulino švirkštus. Šį objektą ji planuoja eksponuoti pagrindinėse didžiųjų miestų aikštėse: Vilniaus Katedros, Kauno rotušės bei Klaipėdos teatro aikštėse.

"Klaipėda - gimtasis mano miestas. Visas vasaras joje praleidžiu kurdama. Taip pat kiekvieną įdomesnį, netradicinį savo kūrinį, prieš išveždama jį eksponuoti užsienyje ar grįžusi iš jo - visuomet stengiuosi parodyti klaipėdiečiams. Planuoju stoti į Dailininkų sąjungos gretas Klaipėdoje, nes manau, kad čia trūksta profesionaliai kuriančio ir miestą garsinančio jaunimo", - sako dailininkė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder