„Herkaus“ galerijoje - paroda „Tete a tete“

„Herkaus“ galerijoje - paroda „Tete a tete“

2017 m. lapkričio 2 d., ketvirtadienį, 18 val., „Klaipėdos galerijos“ filiale mados ir verslo centre „Herkaus“ galerijoje, Herkaus Manto g. 22, vyks parodos „Tete a tete“ atidarymas.

Paroda „Tete a tete“ - bendras penkių jaunųjų Šiaulių dailininkų projektas. Kiekvienas autorius pristato naujausius savo kūrinius (2015-2017m.), padiktuotus naujų įvykių, idėjų, išgyvenimų.

„Esame 5 jauni dailininkai, apsigynę magistro studijas Šiaulių Universiteto menų fakultete. Visi priklausome Lietuvos dailininkų sąjungai (LDS). Susiburti drauge paskatino mintis, jog parodas rengti kartu yra ne tik savotiškas pasitikrinimas su kolegomis, bet ir tam tikra bendravimo forma. Ne tik nuotykis, bet ir tam tikras iššūkis: vienoje parodoje, prisimenant studijų laikus, siekiant galutinai neišsiskirstyti, o dar pabūti kartu, pasidalinti naujausiais savo darbais, pasikalbėti.. Parodos pavadinimas: Tête-à-tête [ pranc.], galva į galvą, t.y. vienu du, akis į akį, tarp 4 akių. Tai pokalbis tarpusavyje ir su žiūrovais. Savaime suprantama mintys ir idėjos skirtingos, kaip ir mes patys,”: - sako parodos-projekto sumanytojas, kuratorius Benas Alejūnas.

Parodos dalyviai skirtingų sričių dailininkai: tapytojai Benas Alejūnas, Egidijus Godliauskas, grafikės Simona Bagdonaitė – Gubinienė, Renata Murauskaitė, tekstilininkė Gitana Evseičikaitė – Saurazienė.

Jaunuosius dailininkus vienija žmogaus egzistencijos temos, Lietuvos istorija ir dabartis, nūdienos aktualijos. Kūryboje atsispindi sąveika tarp asmeninių išgyvenimų ir išorinių objektų poveikio.

Paroda vyks iki lapkričio 30 d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder