Atidaryta Algimanto Kalvaičio fotografijų paroda

Atidaryta Algimanto Kalvaičio fotografijų paroda

Liepos 1-osios vakarą, Klaipėdos apskrities viešosios I. Simonaitytės bibliotekos konferencijų salėje atidaryta Algimanto Kalvaičio fotografijų paroda „Klaipėda. Vakarinis pasivaikščiojimas“. Tai buvo jau antrasis šių metų Klaipėdos vasaros festivalio renginys.

Fotografas A. Kalvaitis gimė Klaipėdos mieste, po kurį nuo aštuonerių metų vaikšto su fotoaparatu. Keturiolika metų dirbo Klaipėdos „Ryto“ spaustuvėje, ragavo fotoreporterio duonos „Verslo žinių“ redakcijoje. Šiuo metu save laiko nepriklausomu fotografu.

Paroda „Klaipėda. Vakarinis pasivaikščiojimas“ gimė Giruliuose prieš dvejus metus ir iki šiol keliauja po apylinkes. Fotografijose atskleidžiamas Klaipėdos miesto grožis, užfiksuotas per pusvalandį prieš nusileidžiant saulei. Fotografo teigimu, ne kiekvienas žmogus per tą pusvalandį spėja pamatyti, kaip vakarinės saulės šviesa pakeičia miestą.

„Yra trumpalaikių dalykų, kurie - patys įdomiausi“, – fotografijų gimimą aiškino A. Kalvaitis.

Fotografas papasakojo, kad vidinis jausmas jam padeda pasirinkti, ką fotografuoti. Taip pat ir universitete išmokta pamoka, jog reikia pamatyti tai, ko dar niekas kitas nepamatė.

Į klausimą, kam reikalinga fotografija, A. Kalvaitis nedvejodamas atsakė, kad žmonėms. Jo teigimu, fotografija padeda praplėsti matymą.

„Eik ir vaikščiok po miestą. Kiekvieną kartą vaizdas nepakartojamas. Kiekvieną dieną viskas atrodo kitaip“, – parodos dalyviams patarė fotografas.

A. Kalvaičio fotografijų parodą „Klaipėda. Vakarinis pasivaikščiojimas“ aplankyti galima iki liepos 12 dienos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder