"Vingriais melodijų keliais" keliauti kvies svečiai iš Lenkijos

"Vingriais melodijų keliais" keliauti kvies svečiai iš Lenkijos

Šiandien 18 valandą Koncertų salėje kartu su svečiais iš Lenkijos - kameriniu orkestru "Lomža Chamber Philharmonic" - leisimės į kelionę "Vingriais melodijų keliais". Festivalio "Klaipėdos muzikinis pavasaris" pasirodymui Klaipėdoje vadovaus dirigentas Janas Miloszas Zarzyckis, solo partiją atliks Grzegorzas Piotras Kolodziejus (baritonas).

"Lomža Chamber Philharmonic" susikūrė 1977 m. kaip miesto kamerinis orkestras. Nuo tada orkestras surengė daugiau kaip tūkstantį koncertų Lenkijoje ir užsienyje, pelnė daugybę apdovanojimų už nuopelnus Lenkijos muzikinei kultūrai. 2008 m. orkestras buvo pavadintas "Lomža Chamber Philharmonic". Nuo 2004 m. orkestrui vadovauja Janas Miloszas Zarzyckis, kuriam suteiktas Garbės vyriausiojo dirigento vardas.

Kolektyvas koncertavo su daugeliu žymių dirigentų ir solistų. Dalyvavo daugelyje festivalių, tarp kurių yra ir Lietuvos festivaliai "Daina prie Šalčios" bei "Užutrakio vakarai", gastroliavo Baltarusijoje, Prancūzijoje. Orkestras pasirodė pirmajame Varšuvos tenorų turnyre, koncertavo Nacionalinėje Varšuvos filharmonijoje ir karališkuosiuose Wilanowo rūmuose. "Lomža Chamber Philharmonic" yra ir rudens muzikos festivalio "Sacrum et Musica" organizatorius.

Janas Miloszas Zarzyckis studijavo smuiką Katovicų Muzikos akademijoje ir dirigavimą Vroclavo Muzikos akademijoje. Dirigavimo studijas tęsė Vienoje ir Berlyne. Muzikas yra laimėjęs prizus keliuose tarptautiniuose konkursuose.

J. M. Zarzyckis vadovavo studentų kameriniam orkestrui Jeunesses Musicales Katovičių muzikos akademijoje, bendradarbiavo su valstybiniu operos teatru Vroclave, Nacionaliniu Lenkijos radijo simfoniniu orkestru Katovicuose, Sinfonia Varsovia, Varšuvos kamerinės operos ir daugeliu kitų Lenkijos simfoninių orkestrų. Gastroliavo Vokietijoje, Prancūzijoje, Austrijoje, Olandijoje, Čekijoje, Rusijoje, Italijoje, Ukrainoje, Makedonijoje, JAV, Belgijoje, Lietuvoje ir Baltarusijoje. Laimėjęs III premiją Tarptautiniame A. Toscanini dirigentų konkurse Parmoje buvo pakviestas diriguoti A. Toscanini simfoniniam orkestrui ture po Italiją.

Dirigentas dirba ir pedagoginį darbą: dėsto dirigavimą Varšuvos F. Chopino muzikos akademijoje bei Tarptautiniuose jaunimo muzikos meistriškumo kursuose Ščecine (Lenkija). Jis taip pat užima Varšuvos kamerinio orkestro Concentus pro arte vyriausiojo dirigento pareigas. Jam įteiktas specialusis Kultūros ir nacionalinio paveldo ministerijos apdovanojimas už nuopelnus lenkų muzikos kultūrai.

Grzegorzas Piotras Kolodziejus baigė vokalo studijas Gdansko Muzikos akademijoje. Už puikų mokymąsi pelnė Gdansko miesto mero stipendiją, taip pat laimėjo aukščiausią Jaunimo Muzikos Forumo Gdanske apdovanojimą - rečitalį Londone.

Dainininkas bendradarbiauja su Gdansko operos teatru, čia sukūrė vaidmenis W. A. Mozarto "Figaro vedybose", G. Puccini "Bohemoje", G. Verdi "Rigolete", I. Kalmano "Čardašo karalienėje", J. Strausso "Čigonų barone". G. P. Kolodziejus koncertavo Baltijos operos, Lenkijos nacionalinės operos Varšuvoje scenose, Žemutinės Silezijos operos teatre Vroclave, Muzikiniame teatre Lubline, taip pat su Baltijos filharmonijos orkestru, Sinfinia Baltica orkestru, Izmiro simfoniniu orkestru (Turkija). Solistas gastroliavo Vokietijoje, Šveicarijoje, Danijoje, Švedijoje, Turkijoje, Italijoje ir Lietuvoje.

G. P. Kolodziejus bendradarbiauja su Lenkijos Nacionalinės operos teatru Varšuvoje, kur sėkmingai debiutavo Papageno vaidmeniu W. A. Mozarto "Užburtojoje fleitoje". Vienas paskutiniųjų jo vaidmenų - Don Žuanas Krokuvos operos scenoje.

Svečiai iš Lenkijos Klaipėdos koncertų salėje pristatys savo šalies kompozitorių Tadeuszo Bairdo, Edwardo Pallaszo, Pawelo Lukaszewskio, Stanislawo Moryto kūrinius. Lietuviškas programos akcentas - Mikalojaus Konstantino Čiurlionio "Bėkit, bareliai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder