Vilija Matačiūnaitės pasirodymui „Eurovizijoje“ surinkta beveik 50 tūkst. Lt

Vilija Matačiūnaitės pasirodymui „Eurovizijoje“ surinkta beveik 50 tūkst. Lt

Vilija Matačiūnaitė šeštadienį LRT eteryje surengė savo ir draugų koncertą, kurio metu visi norintys galėjo paremti atlikėjos pasirodymą „Eurovizijoje“. Televizijos žiūrovų pagalba buvo surinkta daugiau nei 48 tūkstančiai litų.

„Nesvarbu, kiek bus tų pinigų, noriu, kad išsiųstumėte mane su didele meile“, – už palaikymą ir galimybę atstovauti Lietuvai dėkojo V. Matačiūnaitė.

V. Matačiūnaitė per palaikymo koncertą scenoje pasirodė ne viena, o su būriu draugų bei scenos partnerių. Žiūrovai galėjo išgirsti autorines atlikėjos dainas bei pamatyti pasirodymus su kitais dainininkais. Eteryje nuskambėjo net dvi skirtingos „Eurovizijoje“ šalį atstovausiančios dainos „Attention“ versijos – akustinė ir originali. Kartu su V. Matačiūnaite scenoje pasirodė Jurga Šeduikytė, Viktoras Diawara, Ruslanas Kirilkinas, Stano, Sasha Song, Ramūnas Rudokas, „Pop Ladies“, grupė „Čilinam“ bei Latvijos atstovai „Aarzemnieki“. Gaila, tačiau žadėto Egidijaus Dragūno-Selo palaikymo atlikėja nesulaukė.

Papasakoti apie atlikėją atvyko ir astrologė Vaiva Budraitytė. „Nepaprastai atkakli moteris, perfekcionistė“, – pradėjo astrologė. Jos teigimu, atlikėja yra puiki draugė. „Vilija labai moka draugauti, ji yra kraštutinės draugystės meistrė. Draugauti ji gali iki senatvės, tačiau jei išduosite, ji iš karto nutrauks santykius ir susitaikyti neturite galimybės“, – pažymėjo V. Budraitytė. Anot jos, V. Matačiūnaitei palanku daug keliauti, užsienio projektai jai atneša didelę sėkmę.

„Manau, kad Vilija pereis į antrą turą. Ji gali laimėti maždaug dešimtą vietą“, – prognozuoti nebijojo V. Budraitytė. Astrologė teigė, kad jos „eurovizinės“ prognozės dažniausiai pildosi.

Palaikyti dukters atvyko ir V. Matačiūnaitės mama. Jos teigimu, džiaugsmas dėl dukters laimėjimo buvo labai neramus. Paklausta, ko palinkėtų atlikėjai, ji teigė, jog dukteriai nieko netrūkta – nei grožio, nei charizmos, nei balso, todėl viskas, ko galima palinkėti, tai sėkmės.

„Žiūrovai nežino, kad „Eurovizija“ yra septintą vietą pasaulyje [pagal žiūrimumą] užimanti televizijos laida, aišku, kad dėmesys yra be galo didelis“, – atskleidė tokių palaikymo koncertų pradininkas ir iniciatorius, asociacijos „Metų muzikos apdovanojimai“ (M.A.M.A.) pirmininkas Martynas Tyla. Prieš šešerius metus tokį palaikymo koncertą jis pirmasis surengė į Rusiją vykusiam atlikėjui Sashai Song.

Pasak jo, svarbu suvokti, kad tarptautinėje „Eurovizijos“ scenoje norint surengti puikų pasirodymą, reikia turėti nemažą finansinį bagažą. Ten kiekvienas, net ir mažiausias specialusis efektas, kainuoja tūkstančius.

„Reikia, kad žmonės suprastų, jog palaikymo koncerto metu renkame lėšas ne sau, ne atlikėjo atlyginimui, o pasirodymo kokybei kelti. Palaikymo koncerte aukoti nėra prievolė, tai tiesiog skatinimas prisijungti ir palaikyti pačių išrinktą atlikėją. Tik kartu mes pasieksime geriausią rezultatą“, – anksčiau kalbėjo M. Tyla.

Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas į „Euroviziją“ vyks penktą kartą. Jo teigimu, daugiausiai pinigų pasirodymui kol kas išleidęs yra Azerbaidžanas. Jis atskleidė, kad pigiausias efektas kainuoja du tūkstančius eurų, o bazinis paketas – penkis, tuo metu efektus naudoti reikia ne tik didžiojo pasirodymo, bet ir generalinių repeticijų metu.

M. Tyla patikino, kad kuo daugiau pinigų bus surinkta, tuo geriau bus galima pasiruošti konkursui Danijoje.

M.A.M.A. pirmininko teigimu, pinigai reikalingi V. Matačiūnaitės vokalo studijoms, stiliui, atlikėjos pasirodymo šou ir daugybei kitų dalykų.

„Tik atrodo, kad ši suma yra didelė. Pasiruošimo „Eurovizijai“ etape reikia samdyti vokalo pedagogą ir techniškai paruošti dainą, kad ji atitiktų visus techninius dalykus. Tuo užsiima Australijoje esanti studija „Studio 301“. Jie dirba su pasaulinio garso atlikėjais: Kanye Westu, Rihanna, Bruce`u Springsteenu, „Muse“, „Pearl Jam“ ir kitais pasaulinio garso atlikėjais“, – anksčiau pasakojo M. Tyla.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder