Šlageriai turi naujus karalių ir karalienę

Šlageriai turi naujus karalių ir karalienę

Savaitgalį Palangoje vykęs legendinis Šlagerių festivalis išsirinko naujus karalių ir karalienę. Jais tapo sceninės patirties nestokojantis dainininkas Romas Bubnelis ir jauna, tačiau jau įsitvirtinusi atlikėja Evelina Sašenko. Naujai tituluota pora nušluostė nosį ne vienam scenos veteranui.

Būrį Lietuvos estrados žvaigždžių sutraukė šį savaitgalį jau dvyliktą kartą vykęs festivalis. Gera nuotaika ir šilta atmosfera garsėjančiame renginyje šiemet legendines dainas traukė tokie atlikėjai kaip Asta Pilypaitė, Rytis Cicinas, Giulija, Stepas Januška, Egidijus Sipavičius, Irena Starošaitė, Žilvinas Žvagulis, pati festivalio organizatorė Birutė Petrikytė bei daug kitų, tarp kurių buvo ir svečių iš užsienio.

Nepaisydami tokios žvaigždžių gausos, konkurenciją atlaikė ir net 13 komisijos narių simpatijas pelnė atlikėjai R.Bubnelis ir E.Sašenko, jie buvo paskelbti šiųmetiniais laureatais. Saldžiausia pergalė būna tada, kai jos visiškai nesitiki. Tai patvirtinti galėtų naujasis šlagerių karalius, pasak kurio, nė vienos minties neturėjo, kad teks priimti tokį titulą, nes jo konkurentai - puikūs dainininkai.

„Man tiesiog buvo smagu dalyvauti šiame festivalyje. Apie jokius laimėjimus negalvojau. Padainavau finalinę dainą ir nuvažiavau į „Titaniką“, kur mane pakvietė padainuoti. Man bedainuojant sulaukiau skambučio iš organizatorių, kurie liepė grįžti ir lipti ant scenos, - prisiminimais dalijosi R.Bubnelis. - Tiesą sakant, nemačiau prasmės grįžti, tačiau man atsakė, kad visi atlikėjai privalo būti. Į sceną užlipau pavėlavęs, todėl atsistojau kampe ir staiga išgirdau pranešant, kad tapau šlagerių karaliumi“, - pasakojo R.Bubnelis, iki šiol sunkiai tikintis tokia staigmena.

Pasak dainininko, jam ypač malonu gauti tokį įvertinimą būtent šiame konkurse, juk festivalyje dalyvauja profesionalūs dainininkai, o jo organizatorė - ilgametė R.Bubnelio bičiulė B.Petrikytė. „Klausiau Birutės po apdovanojimų, dėl ko mane tuo karaliumi paskelbė, tačiau ji man atsakė, kad komisijos darbo nekontroliuoja ir nieko apie jį nežino. Pasirodo, ji nė negirdėjo, ką aš dainavau“, - juokėsi atlikėjas.

Garbingais titulais buvo pagerbta ir daugiau atlikėjų. Šlagerių vicekaraliais tapo Aleksanderis Jelovskijus iš Rusijos bei Jevgenijus Sluckijus iš Baltarusijos, bei dvi vicekaralienės - Milda Marcinkėnaitė ir kubietė Liucelija Roldan Akosta. Princo ir princesės titulus gavo Berdibekas Kulgarajevas iš Kazachstano su Salome Dolidze iš Gruzijos. Iš užsienio atvykę atlikėjai bei komisija buvo apdovanoti Auksiniu santarvės ženklu už santarvės skatinimą. O 25 proc. lėšų už parduotus bilietus bus skirtos gydyti vaikams.

Parengta pagal dienraštį "Vakaro žinios"

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder