Prisiekusieji išteisino Maiklo Džeksono koncertų organizatorius "AEG Live"

Prisiekusieji išteisino Maiklo Džeksono koncertų organizatorius "AEG Live"

Prisiekusieji nusprendė, kad pop dainininko Maiklo Džeksono (Michael Jackson) koncertų organizatoriai "AEG Live" nekalti dėl atsakingo už jo mirtį gydytojo pasamdymo, skelbia BBC.

Džeksonų šeima siekė prisiteisti 290 mln. JAV dolerių moralinę kompensaciją ir neskelbiamą sumą už finansinius nuostolius. "AEG Live" teigė, kad M. Džeksono šeima reikalauja "absurdiškos" sumos pinigų.

Daktaras Konradas Miurėjus (Conrad Murray) buvo nuteistas ketverius metus kalėti už netyčinį M. Džeksono nužudymą. M. Džeksonas 2009 metais mirė perdozavęs chirurgijoje naudojamo anestetiko. Tuo metu jis ruošėsi sugrįžimo į sceną koncertams.

Šešių vyrų ir šešių moterų prisiekusiųjų komisija nusprendė, kad "AEG Live" pasamdė K. Miurėjų. Prisiekusieji taip pat nusprendė, kad daktaras buvo pakankamai kompetentingas. M. Džeksono šeima būtų laimėjusi bylą, jei prisiekusieji būtų nusprendę, kad "AEG Live" pasamdė nekompetentingą daktarą. M. Džeksono šeima teigė, kad koncertų organizatoriai tinkamai nepatikrino K. Miurėjaus. "AEG Live" neigė, kad samdė K. Miurėjų ir tvirtino, kad pats M. Džeksonas reikalavo būtent šio gydytojo.

Dvejus metus kalėjime praleidęs K. Miurėjus šį mėnesį išeis į laisvę.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder