Naują pradžią "Arrogantics" įamžino magnetinėse juostose

Naują pradžią "Arrogantics" įamžino magnetinėse juostose

Klaipėdiečių poproko grupę "Arrogantics" žino ne vienas bent kiek uostamiesčio muzikiniu pasauliu besidomintis melomanas. Ketvertukas jau skaičiuoja 7-us savo gyvavimo metus, o per šį laiką jau yra surengęs daugiau nei 200 pasirodymų. [CITATA]

Pastaruosius dvejus metus grupė "Arrogantics", kurią sudaro vokalistas Karolis Rupkus, bosistas Paulius Stonkus, gitaristas Mantas Remesa bei mušamaisiais grojantis Viktoras Rubežas, buvo pristabdžiusi savo kūrybinę veiklą. Tačiau neseniai vėl klausytojus nustebino dviem naujais kūriniais bei pasirodymu Jūros šventėje. Apie naujas kūrybines idėjas, ateities planus ir "tylos" laikotarpį papasakojo grupės vokalistas bei dainų autorius K. Rupkus.

Šiemet grupė minės 7-ių metų gyvavimo sukaktį. Tačiau pastarieji dveji metai kūrybinėje veikloje nebuvo aktyvūs. Kodėl?

Atvirai pasakius, ši pertrauka buvo reikalinga tam, kad suvoktume, ko mes tikimės iš šio projekto. Kurį laiką buvome pagauti tam tikros inercijos ir monotonijos - tik koncertuodavome, tačiau beveik nerepetuodavome ir nekurdavome kartu. Tad praėjusių metų rudenį visi susėdome ir paklausėme vienas kito, ar norime tęsti grupės veiklą. Tuomet nusprendėme, kad vis dėlto šie 7 metai buvo per daug prasmingi, kad viską taip paprastai nutrauktume. Susidėliojome viziją, ko tikimės iš šio projekto, ir pradėjome vėl kartu kurti muziką.

Minėjai, jog tuomet susidėliojote grupės planus ateičiai? Kokie jie?

Tiesiog išsiaiškinome, kokie mūsų lūkesčiai. Kai susibūrėme į grupę, dar buvome studentai. Turėjome daug laiko ir labai didelių ambicijų. Tikėjomės, kad gal šis projektas net taps pragyvenimo šaltiniu. Tačiau metams bėgant susiformavo kiek kitoks požiūris, atsirado naujos veiklos. Nusprendėme, kad geriau grupė tegul lieka maloniu pomėgiu, leidžiančiu realizuoti save, o ne darbu, kuriame reikia kažkam pataikauti.

Ar iš muzikavimo Lietuvoje šiandien yra įmanoma pragyventi, ypač atliekant ne vadinamąjį "popsą"? Ar mūsų publika jau išmoko atsirinkti kokybišką muzikinį produktą?

Manau, kad lietuviškos muzikos rinka šiuo metu pamažu atsigauna. Atsiranda vis įdomesnių projektų bei atlikėjų. Internete žmonės šiuo metu gali gauti daugiau informacijos apie muziką, kuri nepasiekia lietuviškų radijo stočių. Tad ir publika mūsų šalyje darosi įvairesnė. Labai tikiuosi, kad netolimoje ateityje iš savo kuriamos muzikos Lietuvoje galės pragyventi ne tik į bendros masės skonį besiorientuojantys muzikos kūrėjai bei atlikėjai.

Pakalbėkime apie naujausius "Arrogantics" kūrinius. Teko girdėti, jog juos įrašėte į gan neįprastą laikmeną.

Taip. Žinomo muzikanto Ginto Litinsko dėka mes turėjome galimybę naujus kūrinius įrašyti į magnetines juostas. Į tokias juostas dar prieš kokius 25 metus buvo daromi įrašai visose garsiose pasaulio studijose. Tačiau atsiradus kompaktinėms plokštelėms ir kompiuteriams, paprastesnis tapo ir garso įrašymo procesas, tad poreikis muziką rašyti į juostas sumažėjo. Visgi tokiu įrašymo būdu galima išgauti daug gyvesnį bei natūralesnį skambesį, todėl juostiniai garso įrašymo magnetofonai šiandien vėl grįžta į madą. Vis dėlto Lietuvoje tai dar retenybė, mat tokio įrašo gamybos kaštai gerokai didesni, nei rašant skaitmeniniu būdu.

Kokius kūrinius įamžinote juostose?

Į dvi juostas įrašėme keturis kūrinius. Du iš jų - visiškai nauji. Su to paties G. Litinsko pagalba šių kūrinių įrašymo procesą mums pavyko įamžinti keliuose vaizdo klipuose, kuriais pasidalinome "Youtube" portale. Naujos dainos "This is not the End" ir "Tell me your story" iškart sulaukė teigiamų įvertinimų. Tai labai džiugina, nes po kūrybinės tylos labai sunku pačiam įvertinti, ar nauji kūriniai patiks publikai.

Ar turi nuojautą, kurie kūriniai patiks klausytojams? Ar yra kažkokia populiarios dainos formulė?

Tikrai tokios nuojautos neturiu. Todėl dažnai, sukūręs dainą, nufilmuoju trumpą vaizdo klipą, kuriame vienas akustiškai atlieku naująjį kūrinį gyvai. Vėliau pasidalinu juo socialiniuose tinkluose su savo draugais ir stebiu žmonių reakciją. Juk šiais laikais internete technologinės galimybės leidžia iškart sekti grįžtamąjį ryšį, kaip žmonės vertina tam tikrus reiškinius. Būtų kvaila tuo nepasinaudoti. O geriausi kritikai vis dėlto yra patys artimiausi žmonės. Džiaugiuosi, jog turiu antrąją pusę, kuri nuolat labai objektyviai išsako savo nuomonę apie naujus kūrinius. Kiti grupės nariai taip pat yra tie žmonės, kurių nuomonė man ypač svarbi. Juk aš atnešu tik pagrindinę idėją, o dainą toliau vystome bendrai. Ar yra formulė geram kūriniui? Manau, kad yra, ir kai kurie muzikos kūrėjai ją žino. Aš nežinau. Gal dėl to mes dar nesame pasaulinio lygio muzikos žvaigždės.

Prieš keletą metų jums teko koncertuoti su pačiu Andriumi Mamontovu. Kaip susikirto Jūsų keliai?

Tuo metu A. Mamontovas rengė savo "1000-čio koncertų turą" per Lietuvą. Buvo paskelbtas konkursas apšildyti Andrių bei jo grupę savo gimtajame mieste. Surizikavome ir dalyvavome. Taip jau išėjo, kad buvome vieni iš nedaugelio laimingųjų, kuriems pasisekė su šia lietuviškos muzikos legenda pakoncertuoti net keletame miestų. Tai buvo nepakartojama patirtis, kuri stipriai pakeitė mūsų požiūrį į daugelį dalykų. Mat Andrius bei kiti jo grupės nariai su mumis pasidalino patirtimi ir mintimis apie muziką, Lietuvos šou verslą, davė keletą svarbių patarimų. Po šio koncertų turo tikrai turėjome apie ką pamąstyti.

Ar įsivaizduoji grupę "Arrogantics" dar po 7 metų?

Aš labai tikiuosi, kad grupė kažkada sulauks ir 20-ojo gimtadienio. Manau, kad mes kartu grosime tol, kol bendrai turėsime ką pasakyti klausytojui. Ši grupė mums yra lyg šeima, į kurią visuomet malonu sugrįžti.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder