Muzikinė kompanija "Grock" išskleidė sparnus

Muzikinė kompanija "Grock" išskleidė sparnus

"Galima gyventi mažume ir teisintis, jog maža rinka - Gargžduose, Klaipėdoje, Lietuvoje... Mes manome, kad visi barjerai prasideda sąmonėje ir juos galime įveikti. Todėl renkamės kitą kelią: atsiveriame ir ieškome galimybių", - sako muzikos kūrėjas, mokytojas ir muzikinės kompanijos "Grock" vadovas Linas Švirinas.

"Grock" pavadinimas Klaipėdoje pradėjo skambėti prieš 14 metų, kai Linas Švirinas su šeima atvyko į uostamiestį ir šalia muzikos instrumentų parduotuvės įkūrė studiją, kurioje ėmė mokyti vaikus muzikuoti. "Parduodant instrumentus reikėjo parodyti, kaip jie veikia. Instrumentą vaikui pirkę tėvai pastebėjo mano pedagoginius gebėjimus ir paprašė, kad pamokyčiau jų vaiką. Taip neplanuotai mano gyvenime atsirado mokiniai ir studija "Grock", - prisiminė L. Švirinas.

Užaugo kaip vaikas

Pašnekovas įsitikinęs, kad pastangos gerai atlikti savo darbą yra svarbiau už tikslų planą. "Planą yra lengviau padaryti nei jį įgyvendinti. Popierinio plano neturėjimas suteikia daugiau laisvės. Motina juk neturi aiškaus plano kaip užauginti vaiką, tačiau ji puikiai žino, kada reikia jį maitinti, girdyti ar pakeisti vystyklus", - vaizdžiai palygina L. Švirinas.

Su tokiu požiūriu Linas Švirinas moko ir augina muzikuojančius vaikus. Jo meilė, tikėjimas, rūpestis ir asmeninis kūrybiškumas padrąsina ir įkvepia atrasti muziką tiek vaikus, tiek suaugusiuosius. Taip laisvai mokant ir mokantis, kuriant ir improvizuojant per keturiolika metų studija studija "Grock" išaugo iki solidžios muzikinės kompanijos, kurios veikla šakojasi į keletą savarankiškų krypčių: muzikinę edukaciją ir kūrybą studijoje "Grock", muzikos terapijos studiją "Dabartis", renginių, projektų organizavimą bei techninį koncertų ir renginių aptarnavimą: apšvietimą bei įgarsinimą.

TECHNIKAS. Garso inžinerijos studijas baigiantis Rytis Švirinas kuruoja kompanijos "Grock" koncertų bei renginių garsinimo ir apšvietimo paslaugų teikimo sritį.

"Išgyvename savęs atradimo ir suvokimo etapą. Didžiuojamės turėdami šauniausią komandą ir kaip niekada anksčiau stiprią techninę bazę", - pasižiaugia L. Švirinas, pristatydamas svarbiausius savo bendražygius, padedančius realizuoti gausybę sumanymų: sūnus Jotvilą ir Rytį. Sykiu su studija "Grock" užaugę, baigę studijas Anglijoje jaunieji Švirinai prisijungė prie tėvo puoselėjamos muzikinės veiklos ir suteikė jai sparnus.

Prisijungė vaikai

Jotvilas Švirinas baigė finansų vadybos studijas Anglijos universitete "University of Hull", tačiau nesusiviliojo gyvenimu svetur. "Visada žinojau, kad sugrįšiu į Klaipėdą, nes čia jaučiuosi savas, čia visapusiškai smagiau. Čia lengviau nei užsienyje kurti savo verslą ir šeimą. Ir man svarbi lietuvių kalba. Nors mano studijos nebuvo susijusios su muzika, tačiau su didžiausiu malonumu prisijungiu prie tėčio komandos. Tėtis visada kupinas idėjų. Jas išpildyti reikia labai didelės komandos", - nusijuokia jaunuolis, susirenka iš studijos būgnus ir kažkur išskuba.

Jotvilas pats groja ir moko groti būgnais bei perkusija, įvairių įmonių mokymuose moderuoja komandą stiprinančias sesijas, organizuoja afrikietiškų būgnų vakarėlius asmeninėse šventėse, rūpinasi technine renginių dalimi.

 ŠEIMA. Švirinų šeima prie muzikinės kompanijos "Grock" stendo Vilniaus knygų mugėje.

Kitas sūnus Rytis Švirinas Anglijoj baigė garso inžinerijos studijas ir šiuo metu siekia šios srities magistro laipsnio Lietuvos muzikos akademijoje. Realizuodamas savo kvalifikaciją Rytis studijos "Grock" veiklą papildė renginių ir koncertų garsinimo bei apšvietimo paslaugomis. Šiuo metu Rytis ir kiti komandos nariai rūpinasi Monikos Linkytės koncertinio turo apšvietimu ir įgarsinimu. 2015-ųjų metų platininio albumo kūrėja jau po pirmojo koncerto, kurį garsino ir apšvietė muzikinė kompanija "Grock", nešykštėjo komplimentų: "Įgarsinimas ir apšvietimas - geriausias, kokį tik esu turėjusi", - sakė M. Linkytė.

"Techniškai apsirūpinti nėra lengva, tačiau daug sudėtingiau kūrybiškai panaudoti turimą techniką. Didžiuojuosi, kad Rytis turi galimybę realizuoti savo gebėjimus šioje srityje", - įvertino sūnaus pasiekimus L. Švirinas.

 NAUJOVĖ. Monikos Linkytės koncerto apšvietimas ir įgarsinimas - naujas žingsnis "Grock" veikloje.

Pasibaigus M. Linkytės koncertiniam turui, muzikinė kompanija "Grock" taps Donato Montvydo koncertų bendraautore. L. Švirinas priduria, jog ta pačia puikia technine baze, kuri naudojama šalies žvaigždžių koncertuose, naudojasi ir studijos ugdytiniai.

"Galime pasigirti, kad "Grock" mokiniai turi pačias geriausias technines sąlygas Lietuvoje. Mūsų techninės galimybės visapusiškai naudojamos ir vaikų koncertuose. Taip jie atranda kūrybą ir darbą nuo - iki", - sakė L. Švirinas.

"Nepraktiška" veikla

Žavėdamasis ne tik kūrybiškai, bet ir komerciškai sėkminga savo sūnų veikla muzikinėje kompanijoje "Grock", pats Linas Švirinas mieliau imasi nekomercinių projektų.

"Jaunimas yra šiek tiek racionalesnis už mane. Aš esu nepraktiškas, nes man viskas įdomu. Darau tai, kas man yra svarbu, neturėdamas jokių praktinių išskaičiavimų. Lygiai taip pat, kaip į saulėlydį žiūrime prie jūros be jokio loginio paaiškinimo", - sako pašnekovas.

Vienas iš tokių nekomercinių L. Švirino projektų - renginys "Šeimos dienos", rengiamos du kartus per metus - gegužę ir rugsėjį. Šį pavasarį "Šeimų dienų" programoje buvo suplanuotos pasimatymų popietės ir skaitymai Ievos Simonaitytės bibliotekoje, koncertai šeimai, diskusija apie šeimos verslą, santuokos įžadų atnaujinimas Marijos Taikos Karalienės bažnyčioje. "Nežinau, ką pavyks iš šių sumanymų realizuoti, nes šią savaitę sužinojau, kad Klaipėdos miesto savivaldybė šiam projektui neskyrė finansavimo iš miesto biudžeto. Dėl to labai apmaudu. Vis dėlto tikiu, kad ir kuklesnėmis priemonėmis bent dalį sumanymų realizuosime", - sakė L. Švirinas.

Kitas augantis ir stiprėjantis L. Švirino projektas - studija "Dabartis", kurioje vyksta Visuomenės sveikatos centro finansuojami muzikos terapijos užsiėmimai. "Labai džiugu, kad šiuose užsiėmimuose galime suteikti muzikavimo džiaugsmo visiems norintiems jį patirti. Man ypač reikšmingi atrodo užsiėmimai negalią turintiems vaikams. Šiuo metu viena mergaitė su psichinio ir fizinio vystymosi sutrikimais atvyksta su mama muzikuoti studijoje "Dabartis" net iš Tauragės. Muzika praturtina jos gyvenimą, pojūčius ir ji turi ne tik rūpestėlius, kuriuos likimas skyrė, bet ir džiaugsmą teikiantį muzikavimą, muzikos klausymąsi. Tokia veikla dar nėra išvystyta Lietuvoje, mes esame jos pradininkai, ir tai įkvepia", - džiaugiasi pašnekovas.

L. Švirinas ir jo komanda buvo vieni iš iniciatorių ir pradininkų organizuojant "5M" vakarėlius be alkoholio. "Šiuo metu norime šią veiklą atgaivinti ir sustiprinti. Ketiname klaipėdiečius vėl pakviesti į vakarėlį be alkoholio", - anonsavo vieną iš savo projektų L. Švirinas.

Baigdamas interviu pašnekovas kukliai pakvietė į vieną jaukiausių, šeimyniškiausių savo renginių - koncertą "Tėčių lopšinės", kuriame dainuoja du bardai Linas Švirinas ir Jonas Baltokas. Kovo 20 d. 12 val. Klaipėdos "Kultūros fabrike" vyksiantis koncertas pradės "Tėčių lopšinių" respublikinį turą. Muzikinės kompanijos "Grock" planuose yra ir Klaipėdos muzikos apdovanojimų atnaujinimas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder