Lietuva patikėjo Andriumi Pojaviu

Lietuva patikėjo Andriumi Pojaviu

Lietuva nusprendė - į Švediją kitų metų gegužę vyks Andrius Pojavis! Užvakar vidurnaktį paaiškėjęs Europos dainų konkurso nugalėtojas pasiryžęs atstovauti Lietuvai garsiausioje dainų kovoje „Eurovizijoje“. Užduotis nelengva - teks ne tik atlaikyti staiga užgriuvusį gerbėjų dėmesį, bet ir išmokti priimti jį ar net išklausyti griežtesnį kritikų žodį.

„Eurovizijos“ konkurso dainų atrankos nugalėtojas Andrius Pojavis nusprendė nebesislėpti : „Jei užsimojai viešai uždainuoti, turi priprasti ir prie dėmesio“. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Užbūrė žiūrovus

Ketvirtadienį LRT studijoje vykusiame „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos finale jaunas vyras iš Italijos, kur dabar ir gyvena, atvyko dėl dainų konkurso ir nesuklydo - nušluostė nosį septyniems savo priešininkams. Andrius Pojavis, atlikęs dainą „Something“, sužavėjo ne tik televizijos žiūrovus, bet ir sulaukė didelio palaikymo iš komisijos komandos.

Finalinėje kovoje savo pastabas ir pagyrimus atlikėjams dalinę bei lemiamą balsą turėję muzikologai Darius Užkuraitis, Zita Kelmickaitė, muzikantas ir prodiuseris Samas Urbonavičius-Samas, muzikantas ir aktorius Andrius Mamontovas, taip pat - muzikos žurnalistas Ramūnas Zilnys, atlikėjas Povilas Meškėla bei prodiuseris Vaidas Stackevičius vieningai nutarė - Lietuvos favoritas Eurovizijoje yra Andrius.

„Tu turi puikią charizmą. Rodos, tau užtenka išeiti į sceną ir tu jau hipnotizuoji“, - pagyrų atlikėjui negailėjo atrankoje muzikologas D. Užkuraitis.

Pasislėpęs Italijoje

Apie naują muzikos perliuką vakar dar nežinojome nieko. Šiandien Andrių stengiasi pagauti kone visi žiniasklaidos atstovai. Kur jis buvo anksčiau? Kodėl apie jį nieko nebuvo girdėti? Jurbarke užaugęs vyras, prieš kelerius metus išvykęs į užsienį dirbti, daugiau nusprendė netylėti.

„Gyvenu Italijoje, turiu mylimą žmoną ir mylimą metukų dukrytę. Mano hobis kurti dainas, turiu gerą balsą - tai ir parodysiu“, - staiga apie save prabilo vyras.

„Nuolat rašiau dainas, tačiau jokiam konkursui dar to nedariau, todėl išgirdęs apie artėjančią atranką susigundžiau pamėginti ir išsikelti sau iššūkį. Mane paskatino čia dalyvauti žmona, ji mane labiau palaiko nei aš pats save“, - kalbėjo dainininkas, Italijoje savo balso kol kas dar niekam neišdrįsęs pademonstruoti. Mat tai bene pirmoji daina, kurta anglų kalba, o Andrius yra labiau linkęs kurti lietuviškus dainų tekstus, šių Italijoje niekas nesupranta.

„Bus puiki paskata pradėti kurti angliškai, rengti koncertus, nes šiuo metu Italijoje niekur nedirbu, vežu dukrą į darželį, gaminu valgį“, - vardijo kasdienius buities darbus dainininkas, jau nebeketinantis ilgai užsiimti tokia veikla.

Andrius supranta - nuo dėmesio nepasislėpsi. „Jei užsimojai viešai uždainuoti, turi priprasti ir prie dėmesio“, - sakė neketinantis gerbėjams užverti langų vyras, pasiruošęs dar ne sykį nustebinti publiką.

„Scenos baimės dar nesugebėjau įveikti, bet jei nejauti scenos baimės - tai ten nėra reikalo ir lipti, tokie išgyvenimai reikalingi, turi tobulėti, stebinti ne tik save, bet ir kitus“, - prisipažino konkurso nugalėtojas ir pridūrė, kad šarvai per 30 gyvenimo metų jau spėjo susiformuoti, todėl neketina praskysti pasirodžius piktesniems komentarams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder