„Lemon Joy" grįžta į Klaipėdą neįprastam bisui

„Lemon Joy" grįžta į Klaipėdą neįprastam bisui

Sekmadienį, balandžio 9 d., 18 val., į Klaipėdos koncertų salę pristatyti savo naujo albumo „Willkommen“ sugrįžta grupė „Lemon Joy“.

Situacija, kai koncerto pabaigoje publika iškviečia mylimą atlikėją bisui – gana įprasta. Tačiau kai publika „iškviečia“ muzikantus pakartoti visą koncertų turą – tai jau didelės meilės ir pripažinimo ženklas, kokio šiemet sulaukė „Lemon Joy“.

Vasarį „Willkommen“ turą paskelbusi grupė buvo numačiusi sugroti vos kelis koncertus didžiuosiuose šalies miestuose. Tačiau paaiškėjo, kad naują albumą išleidusio kolektyvo planai buvo per kuklūs, palyginti su tuo ažiotažu, kokį sukėlė žaibiškai išpopuliarėjusios albumo „Willkommen“ dainos bei apskritai visa „Lemon Joy“ kūryba. Pavyzdžiui, Klaipėdoje titulinis naujojo albumo singlas „Willkommen“ iš radijo stoties „Laluna“ topo viršūnių nesitraukia jau daugiau nei septynias savaites.

„Kai paaiškėjo, kad visos salės „išpirktos“ dar gerokai prieš koncertus, žmonės daug klausinėjo, kada vėl grosime. Iš karto to negalėjome padaryti, nes norint surengti kokybišką koncertą, reikia suderinti daugelį dalykų. Todėl nusprendėme tai padaryti po mėnesio“, - sako šią savaitę į pakartotinį  turą po Lietuvą išvykstančios grupės „Lemon Joy“ lyderis Igoris Kofas.

„Mane mažai, kas stebina, bet buvo malonu“

- Ar Jums buvo netikėtas toks susidomėjimas Jūsų koncertais? - paklausėme Igorio Kofo.

- Gyvenimas yra toks, kad mane jau mažai, kas stebina, bet tai buvo labai malonus dėmesys. Man malonu dainuoti žmonėms ir kuo jų daugiau - tuo smagiau. 

- Ar papildomi koncertai skirsis nuo tų, kurie buvo vasarį? 

- Taip, paruošėme kiek kitokią programą, įtraukėme keletą dainų, kurios neskambėjo pirmuose koncertuose. Tarkime, daug kas pasigedo legendinės „Foje“ dainos „Geltoni Krantai“, šį kartą mes atliksime ir ją. Manau, Klaipėdai ji bus aktuali tiek dėl jūros, tiek dėl to, kad šis miestas kadaise ypač garsėjo „fojistais“.

Be abejo, grosime tiek naujausias dainas „Willkommen“, „Be atšvaitų“, „Ylang Ylang“, „Mūsų nepakeis“, „Tik iškart, tik stipriau“, „Su pirma saulės šviesa“, tiek senesnius kūrinius „Karolis“, „Mylėt tave taip beprotiška ir keista“, „Kažkada“ bei daugelį kitų.

Esame paruošę maždaug dviejų valandų programą, bet jei žmonės nenorės mūsų paleisti, galime groti ir tris valandas.

Klaipėdiečiai – ne tipinė Lietuvos publika  

- Užsiminėte apie Klaipėdos publiką. Ar esate pastebėję kokių nors išskirtinių jos bruožų? 

- Klaipėdos publiką aš labai myliu nuo senų laikų, nes ji yra labai įvairi, skirtinga, ir, sakyčiau, net ne visai Lietuvos publika. Klaipėda nėra sostinė, ne provincija, nėra ta tipinė tikroji Lietuva. Čia tikrai labai smagi publika.

Kita vertus, mane patį su Klaipėda sieja labai daug mielų ryšių, turiu čia daug mylimų žmonių, draugų, vienu metu Klaipėdoje praktiškai netgi gyvenau.

- Ar Klaipėdoje turėsite laisvo laiko?

- Į Klaipėdą atvyksime koncerto išvakarėse, po pasirodymo Šiauliuose, čia nakvosime. Dieną prieš koncertą laiką leisime ramiai. Aš mėgstu pasivaikščioti po senamiestį, aplankyti keletą senų gerų kavinių. Bent jau Vilniuje lauko kavinių sezonas jau prasidėjo, aš tikiuosi, kad ir Klaipėdoje bus galima prisėsti kur nors atvirame ore atsigerti arbatos. Nors žinau, kad prie jūros oras paprastai būna kitoks. Čia tiek žiemą, tiek vasarą būna arti nulio, - šypsosi.

- Ar gerbėjai turės progą susitikti su Jumis, gauti autografą? 

 - Taip, aš po koncertų visada stengiuosi išeiti pabendrauti su publika, kartu nusifotografuoti. Tą padarysiu ir po pasirodymo Klaipėdos koncertų salėje. 

Gerbėjų laukia siurprizas

Nors jau dabar aišku, kad ir pakartotiniai „Lemon Joy“ koncertai bus anšlaginiai, grupė nesigaili, kad, tarkime Klaipėdoje ar Kaune rinkosi ne arenas, o mažesnes koncertines sales. „Norėjome intymesnių erdvių, kurios atitiktų muzikos formatą, nes koncertuose siekiame jausmingos, santūrios ir stilingos atmosferos“, - sako grupės nariai.

Ją kurti muzikantams padeda į visus koncertus gabenama speciali garso ir šviesų įranga, kuria „groja“ kartu su grupe keliaujantys garso ir šviesų režisieriai.

Anot „Lemon Joy“ vadybininkų, koncertai Kaune, Šiauliuose, Klaipėdoje, Alytuje ir Panevėžyje – jau baigiamieji turo „Willkommen“ pasirodymai, darsyk pratęsti turo tikrai neketinama. O ateities planų grupė kol kas neišduoda, tik užsimena, kad įdomi veikla laukia vasarą.

Tuo metu į balandžio 9 dienos „Lemon Joy“ koncertą Klaipėdos koncertų salėje dar galima įsigyti besibaigiančių bilietų, kuriuos platina bilietai.lt.

Beje, grupė prasitarė ruošianti siurprizą savo gerbėjams Klaipėdoje ir patarė jiems sekmadienį, koncerto uostamiestyje dieną, sekti „Lemon Joy“ profilį socialiniame tinkle „Facebook“. Pastabiausi ir operatyviausi gerbėjai gali būti apdovanoti kvietimais į koncertą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder