Labdaros koncerte dalyvavo ir Niki Haris

Labdaros koncerte dalyvavo ir Niki Haris

Prieš pat Vilties bėgimą atvėrusioje duris šv. Pranciškaus Asyžiečio koplyčioje vakar įvyko Klaipėdos pilies džiazo festivalio ir Vilties bėgimo organizuotas labdaros koncertas “Akustinės spalvos” iš ciklo “Muzika gydo.”

Koncertas skirtas šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai remti. Socialinę atsakomybę skatinančio Klaipėdos džiazo festivalio vadovė Inga Grubliauskienė nuo pat pirmųjų metų prisideda prie Vilties bėgimo renginių, teigdama, kad tik drauge mes galime įveikti pačius didžiausius sunkumus.

Šis koncertas buvo ir tarsi įžanga XVIII Klaipėdos pilies džiazo festivalį. Jo globėjas Vytautas Grubliauskas, užklaustas apie įspūdžius, atsakė: "Pirmasis džiazo koncertas prasidėjo labai dvasingu akcentu. Skambėjo autorinė Lino Švirino muzika, kurią jis atliko su dviem savo sūnumis, pritariant profesionaliam džiazo saksofonistui Laimonui Urbikui. Labai gražių, šiltų, šviesių spalvų koncertui suteikė šv. Pranciškaus koplyčios akustika, publikos šiltumas ir nuoširdumas (salė buvo pilnutėlė). Visus klausytojus sujaudino tai, kad koncerto pabaigoje prie atlikėjų prisijungė keleta neįgalių vaikučių, kurie mokosi muzikuoti Lino Švirino studijoje "Grock" ir tai buvo labai jaudinantis momentas, kuris iki širdies gelmių sujaudino visus, buvusius salėje ir smagu, kad festivalis įgauna naują atspalvį, naują muzikinį potėpį savo portrete ir tikimės, kad panašaus pobūdžio muzika ir vėliau bus festivalio programose."

Jau trečiadienį į Klaipėdą atvykusi JAV garsi soul jazz dainininkė Niki Haris džiaugėsi, kad vos valandą prieš šį koncertą atvyko jos pasimetęs lagaminas, tad po pusantros paros ji pagaliau galėjo pasikeisti rūbus, nusiprausti jai įprastomis priemonėmis, užsidėti juodai odai skirtą makiažą, ir skubiai atvažiavo į koncertą. Jai patiko lietuviškos dainuojamosios poezijos koncertas, tiek jo lygis, tiek jaunatviškas entuziazmas. Amerikoje ji aktyviai dalyvauja labdaros koncertuose, organizuojamuose kovai su vėžiu, kadangi būtent nuo šios ligos mirė jos sesuo. Na, o dabar ji nekantraudama ruošiasi savo repeticijoms ir pasirodymui, kuris, kaip žinome, vyks šį šeštadienį.

Aukos šv. Pranciškaus onkologijos centro statybai remti bus renkamos ir birželio 1-3 d. Teatro aikštėje festivalio koncertų metu.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder