Edita Pronckutė - Eida: „Muzika lyg kvėpavimas, be kurio neišgyvenčiau“

Edita Pronckutė - Eida: „Muzika lyg kvėpavimas, be kurio neišgyvenčiau“

Edita Pronckutė - Eida – dar visai naujas veidas Lietuvos muzikos scenoje. Savo profesionalią muzikinę karjerą pradėjusi muzikiniuose projektuose, mergina žengia savo pirmąjį tvirtą žingsnį Lietuvos muzikos pasaulyje. E. Pronckutė - Eida pasakoja apie savo muzikinį kelią, įkvepėjus ir naująją dainą.

Kaip jūsų gyvenime atsirado muzika?

Mama pasakojo, kad tuo metu kai gimiau, per radiją skambėjo Edith’os Piaff daina ir būtent tuo metu pradėjau kažką „sakyti“. Taip gimė ir mano vardas ir tikriausiai tas noras dainuoti. Vėliau pradėjau dainuoti darželyje, dalyvauti renginiuose, tuomet – mokykla, kur jau 4-oje klasėje pradėjau dainuoti kaip solo atlikėja respublikiniuose bei tarptautiniuose konkursuose. Todėl galėčiau sakyti, jog muzika mano gyvenime atsirado natūraliai lyg kvėpavimas, be kurio neišgyvenčiau.

Esate dalyvavusi ne viename muzikiniame projekte. Kas pastūmėjo juose išbandyti savo jėgas?

Pirmiausia, smalsumas, nes įdomu, kaip viskas atrodo realybėje, ne per televizijos ekraną. Antra, norėjau išbandyti save ir tapti drąsesnė, labiau pasitikinti savimi atlikėja bei įgauti naujos patirties dirbant su kameromis bei, žinoma, su geriausiais vokalo mokytojais.

Kaip sekėsi bendradarbiauti su Lietuvos muzikos žvaigždėmis?

Buvo įdomu ir manau, kad sekėsi visai neblogai. Labiausiai mane žavėjo, jog vadinamosios „žvaigždės“ yra nuoširdūs ir paprasti žmonės, su kuriais galima ir pajuokauti ar tiesiog pasikalbėti. Manau, žmogiškumo faktorius šou pasaulyje yra labai svarbus, nes bendravimas ir bendradarbiavimas – neatsiejama šios srities dalis.

Ko išmokote dalyvaudama projektuose?

Negaliu pasakyti, ar jau išmokau (turbūt to galima mokytis visą gyvenimą), tačiau dabar labiau pasitikiu savimi, nebenuvertinu savo galimybių, esu įvairiapusiškesnė. Projektai padėjo labiau suprasti, kokia esu, ko bijau ar ko nenoriu – tai pakeitė mano charakterį, todėl dabar lengviau sakau „ne“ dalykams, kuriems nesu pasiruošusi ar kurie yra tiesiog „ne mano“.

Ar turite muzikinių idealų? Kokie jie?

Nuo pat mažens iki dabar man didžiausias idealas ir įkvėpimas – atlikėja Beyonce, taip pat dainuoti motyvuoja tokie atlikėjai kaip Jessie J, Ed Sheeran, Whitney Houston bei neseniai atrasta dainininkė Arlissa.

Su kokiais sunkumais susiduriate savo muzikiniame kelyje?

Kaip ir bet kuriame darbe, pasitaiko įvairių žmonių, todėl kartais būna sunku, kai pikti ar nemalonūs žvilgsniai dainuojant varsto koncerte. Žinoma, per tiek metų galbūt jau išmokau susikoncentruoti į klausytojų šypsenas ir galvoti tik apie muziką ir tai, kaip man gera būti scenoje. Manau, kad bet kuriuo atveju menui reikia grįžtamojo ryšio, o atlikėjui klausytojų šiltos šypsenos yra pati geriausia palaikymo išraiška.

Ketvirtadienį išleidžiate savo pirmąją autorinę dainą „Taip noriu”. Kas ją inspiravo?

Taip, tai – laukiamiausias mano šių metų įvykis. Daina buvo pradėta kurti dar po „Lietuvos balso” projekto, kuriame dalyvavau 2017-aisiais metais, tačiau tuo metu jaučiau, kad dar nesu pasiruošusi tokiai premjerai. O inspiravo vienas žmogus, su kuriuo susipažinome tų pačių metų pavasarį ir kuris tarsi įkvėpė išlieti visus jausmus popieriuje.

Tai daina apie būseną, kurioje atsidūriau po mūsų pažinties ir kuri vis dar tęsiasi, nors praėjo jau dveji metai. „Taip noriu“ yra apie norą pamiršti, nebegalvoti ir nebesigręžioti atgal. Tai pokalbis ne tik su tuo žmogumi, bet ir su pačia savimi, todėl nusprendžiau, jog dabar tinkamas laikas pasidalinti šia kūryba. Tikiu, ji bus artima ir klausytojams.

PRADŽIA. E. Pronckutė - Eida savo profesionalią dainininkės karjerą pradėjo muzikiniuose projektuose. LNK nuotr.

Kaip apibūdintumėte savo kūrybą, muzikos stilių?

Galėčiau sakyti, jog mano kūryba įvairi. Pirmojoje dainoje skamba, galima sakyti, liūdna, melancholiška istorija, tačiau pati daina yra žaisminga, ritminga ir nešanti gerą emociją. Kol kas kuriu pop stiliaus muziką, tačiau kaip bus ateityje nežinau. Neapriboju savęs mintimis ir tikiu, jog įkvėpimas ateina netikėtai – svarbu spėti jį pačiupti ir pradėti kurti.

PALAIKYMAS. E. Pronckutė - Eida su gerbėjais. LNK nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder