E. Montvidas vėl dainuos Alfredą LNOBT "Traviatoje"

E. Montvidas vėl dainuos Alfredą LNOBT "Traviatoje"

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) spektaklyje "Traviata" ketvirtadienio vakarą pagrindinį Alfredo vaidmenį atliks tenoras Edgaras Montvidas.

Pradedant Džiuzepės Verdžio (Giuseppe Verdi) metus, "Traviatoje" Violetą įkūnys sopranas Irena Zelenkauskaitė. Spektaklyje taip pat dainuos Arūnas Malikėnas, Laima Jonutytė, Jurgita Lopetaitė, Rafailas Karpis, Eugenijus Chrebtovas, Liudas Norvaišas ir kiti solistai. Diriguos Robertas Šervenikas.

Alfredo vaidmuo Dž. Verdžio "Traviatoje" E. Montvido biografijoje yra ypatingas. Tai buvo viena iš kertinių partijų solistui debiutuojant Lietuvos operos scenoje, nuo Alfredo prasidėjo ir sėkminga tarptautinė E. Montvido karjera. 2003 m. dar būdamas Londono karališkosios "Covent Garden" operos studijos stažuotojas, E. Montvidas pakeitė netikėtai sunegalavusį kolegą pagrindinėje teatro scenoje.

Alfredą lietuvių tenoras yra dainavęs daugelyje teatrų su garsiais partneriais, diriguojant žymiems batutos meistrams. Solisto šis vaidmuo nepaleidžia iki šiol - šių metų gegužę ir birželį E. Montvidas dalyvaus naujame "Traviatos" pastatyme Nante (Prancūzija). E. Montvidas dainuos penkis spektaklius Nanto operoje ir du - Anžė mieste.

Užsienio šalių ir Vilniaus scenose dainuojantis E. Montvidas šiais metais jau dalyvavo Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro gimtadienio koncerte, o padainavęs "Traviatą" LNOBT scenoje, lietuvių tenoras jau vasario 10 dieną Karalienės Elžbietos salėje Londone dalyvaus atliekant Igorio Stravinskio vienaveiksmę operą "Renard" ("Lapė"). Vasario 14-ąją E. Montvidas koncertuos Amsterdamo "Concertgebow" salėje su Nyderlandų filharmonijos orkestru. Vėliau tenoras vėl grįš į Vilnių dainuoti operos "Verteris" spektakliuose "Vilnius City Opera" scenoje Kongresų rūmuose.

Dabartinis "Traviatos" pastatymas LNOBT sukurtas 2009 m. JAV gyvenančio kinų režisieriaus ir choreografo Čen Ši Džengo (Chen Shi-Zheng). Tai aštuntasis šios operos pastatymas nacionalinėje scenoje nuo 1920 metų spektaklio. Kartu "Traviata" yra ir dažniausiai vaidinta opera Lietuvoje scenoje - vasario 7 d. bus parodytas 769-asis "Traviatos" spektaklis.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder