Džiazo festivalis Klaipėdoje buvo sėkmingas lietuvaitėms

Džiazo festivalis Klaipėdoje buvo sėkmingas lietuvaitėms

Sekmadienio vakarą baigėsi keturias dienas Klaipėdoje vykęs XI tarptautinis džiazo vokalistų festivalis "Jazz voicess 2012". Didysis prizas ir pirmoji vieta atiteko Lietuvos vokalistėms.

Į finalą, kuris vyko sekmadienį, komisija iš 17 dainininkų išrinko devynis. Konkurso organizatorius ir vertinimo komisijos pirmininkas Steponas Januška sakė, kad komisija buvusi priblokšta, nes vokalistų jaudulys finale daug kam iš jų pakišo koją. Jis apgailestavo, kad festivalis sulaukė ne tiek daug žiūrovų, kaip tikėtasi, kad klaipėdiečiai prarado puikią progą pasiklausyti tokių puikių dainininkų.

Didysis konkurso prizas - 2 000 eurų atiteko panevėžietei Vilniaus kolegijos studentei Ginai Kazlauskaitei. Mergina net apsiverkė iš džiaugsmo ir ištrūkusi iš gerbėjo rato skubėjo skambinti mamai. "Ji nepatikės", - džiūgavo mergina. Gina prisipažino, kad toks laimėjimas jai didelis paskatinimas ir kad dabar ji žino, jog yra pasirinkusi teisingą kelią. Mergina pakviesta dalyvauti džiazo festivalyje Estijoje, kuris vyks 2013-iaisiais. Jai atiteko ir žiūrovų prizas - akustinė gitara.

Pirmąją vietą ir 1 000 eurų reikli tarptautinė komisija taip pat skyrė lietuvaitei Laura Budreckytei iš Birštono. Jai atiteko ir 400 eurų apdovanojimas už geriausiai atliktą laisvąją programą. Laura prisipažino, kad ją gelbėjo tai, jog draugės patarta dainuodama finale bandė mėgautis muzika ir apie nieką daugiau negalvoti. Šiai vokalistei atiteko ir UAB "Krantas Travel" prizas - kruizinė kelionė dviems po Baltijos šalis.

Antroji vieta ir 700 eurų skirta Džeidai Koibasijoglu (Ceyda Koybasioglu) iš Turkijos. Trečioji vieta ir 500 eurų įteikti Danieliui Čačijai (Daniel Cacija) iš Kroatijos, vieninteliam vaikinui tarp finalininkų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder