Andrius Mamontovas ruošiasi kelionei laiku

Andrius Mamontovas ruošiasi kelionei laiku

2013 metų rudenį dainininkas Andrius Mamontovas kartu su savo bendražygiais ir kūrybos gerbėjais minės muzikinės veiklos trisdešimtmetį. Kitų metų spalį keturis šeštadienius iš eilės A.Mamontovo koncertai vyks didžiosiose Klaipėdos, Kauno, Šiaulių ir Vilniaus arenose. Darbinis projekto, kuriam atlikėjas pradeda ruoštis jau dabar, pavadinimas - "A.Mamontovas. 30 metų scenoje. Kelionė laiku atgal".

Per jubiliejinius koncertus, dainomis keliaudamas nuo 2013-ųjų iki 1993-iųjų, Andrius Mamontovas savaip sugrįš į 16-17 metų amžių, kai pirmą kartą lipo į sceną. Irmanto Sidarevičiaus nuotr.

Koncerto sumanymas - atlikti populiariausius solinės karjeros ir grupės "Foje" gyvavimo laikais sukurtus kūrinius atvirkštine chronologine tvarka, t.y. nuo naujausių kūrinių iki dainų, sukurtų 1993-1994 metais, kai buvo įkurta legendinė grupė. Tiesa, iš pradžių pasivadinusi ne "Foje", o "Sunkioji muzika".

Trisdešimtmečio pasirodymus A.Mamontovas laiko tiek pat reikšmingais, kaip ir Vingio parke vykusį grupės "Foje" atsisveikinimo koncertą 1997-aisiais. "Jaučiu, kad šie koncertai - pakankamai didelio nueito kelio apibendrinimas, po kurio į muziką pažvelgsiu gal kitaip. Jaučiu, kad tai bus tam tikro etapo pabaiga, nuo kurio prasidės kažkas naujo", - sakė atlikėjas. Dainų, kurios skambės jubiliejiniuose koncertuose, sąrašo dar nėra. Iš viso apie 200 dainų sukūręs A.Mamontovas sako, kad apie 50-60 iš jų yra itin populiarios, todėl rinksis būtent iš jų. "Žinoma, tikrai skambės "Laužo šviesa" ir "Mono arba stereo". Manau, tai bus superhitų rinkinys", - žadėjo atlikėjas.

Didžiosios šalies arenos, o ne pavyzdžiui, Vingio parkas, pasirinktos dėl tinkamesnių sąlygų išgauti geresnį garsą ir pademonstruoti geresnį vaizdą - dėl techninių galimybių. Parteriai bus stovimi. Per koncertą turėtų pasirodyti ir geriausių A,Mamontovo solinių bei "Foje" dainų albumas.

"Į sceną kartu su manimi lips tie žmonės, su kuriais buvo nuveikta kažkas gražaus ir gero ir kurie kelia man malonius prisiminimus. Kalbu ne tik apie muzikantus, bet ir garso specialistus, apšvietėjus ir kitus žmones. Norisi kviesti ne kokius kitus atlikėjus, o tuos, su kuriais buvo dirbta", - sakė A.Mamontovas. 2013-aisiais iki spalio mėnesio koncertų jis daugiau nekoncertuos, išskyrus kelis pasirodymus užsienyje lietuvių bendruomenėms. Pavyzdžiui, kitais metais jis pirmą kartą vyks dainuoti į Kiniją - Pekiną ir Šanchajų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder