Algirdas Kaušpėdas apie "Antį": iš tikrųjų turim ką pasakyti

Algirdas Kaušpėdas apie "Antį": iš tikrųjų turim ką pasakyti

Gimusi tada, kada to labiausiai reikėjo Lietuvai, dar 1984-aisiais, ir nuo pat pradžių nebijojusi būti drąsi, spalvinga, ironiška grupė arba veikiau reiškinys, „Antis“ vėliau buvo Dainuojančios revoliucijos ir Roko maršų priešakyje.

Grupė, kuri ryškiomis raidėmis įrašyta į Lietuvos Atgimimo ir roko muzikos istorija, gyvavo iki 1990 metų, vėliau surengė keletą specialių koncertų, o visiškai atgimė 2007-aisias ir per šešerius metus įrašė 3 albumas. Tiesa, nuo 2009-ųjų „Zuikis Pleibojus“ iki dabartinio „Baisiai džiugu!“ praėjo net ketveri metai.

„Šiandien yra ta diena, kuriuos laukiau būtent tuos ketverius metus – ne gėda už naują produktą“, – sako grupės „Antis“ lyderis Algirdas Kaušpėdas.

Gėda tikrai turėtų būti paskutinė emocija, kylanti grupės „Antis“ nariams, nes albumas, nors įrašytas brandžių asmenybių, yra jaunatviškas, kupinas didžiulės roko muzikai būdingos sprogstamosios energijos, o šalia puikios, rankas į viršų priverčiančios kelti muzikos dera ironiški, provokuojantys ir visuomenę nebūti abejingą raginantys A. Kaušpėdo tekstai.

„Iš tikrųjų turim ką pasakyti, ir kai žmonės klauso šį albumą, žiūriu, kaip jie reaguoja. Jiems įdomu“, – teigia A. Kaušpėdas.

Albumas „Baisiai džiugu!“ yra trečiasis nuo 2007 metų. Kitaip nei albumus „Ančių dainos“ ar „Zuikis Pleibojus“, šį prodiusavo ir didelę dalį savęs įdėjo žinomas muzikantas Viktoras Diawara, kuris po darbo su A. Kaušpėdu gali pasigirti, jog skirtingais etapais yra bendradarbiavęs su iškiliausiais lietuvių atlikėjais: Vytautu Kernagiu, Andriumi Mamontovu ir visa LT United kompanija, o dabar ir A. Kaušpėdu.

„Skambesys iš tikrųjų labai šviežias. Algirdas moka pasakyti tiesiai šviesiai ir ironiškai“, – tvirtina albumo „Baisiai Džiugu!“ prodiuseris V. Diawara.

„Galima pasakyti, kad Viktoras čia nudirbo pusę darbo ir būtent jis buvo tas formaziliatorius, per kurį ėjo turinys. Mes per du mėnesius viską sugalvojom ir jau buvo demo įrašas“, – aiškina A. Kaušpėdas.

Daugiau nei 1,5 valandos trukusiame koncerte grupė „Antis“ atliko visus 9 kūrinius iš šviežutėlio albumo „Baisiai džiugu!“, dainas iš ankstesnių albumų, taip pat Lietuvių kolektyvinėje sąmonėje jau įsitvirtinusius kūrinius „Pokštas“, „Zombiai“, „Kažkas atsitiko“ bei „Alyvos“. Tiesa, grupė „Antis“ savo gerbėjus tikriausiai artėjančių švenčių proga pradžiugino ne tik albumu „Baisiai džiugu!“, bet ir albumu „2kart Antis“, į kurį pateko DVD iš „Anties“ koncerto rugsėjį Katedros aikštėje bei 2 kompaktiniai diskai, su ten skambėjusiais kūriniais.

Jau sausio 10 d. trečią kartą rengiamuose muzikiniuose apdovanojimuose MAMA ši legendinė grupė pretenduoja į 4 apdovanojimus, nors galėtų gauti jų daugiau, jei statulėlės būtų teikiamos už įdomiausius dainų tekstus arba charizmatiškiausiam muzikos grupių lyderiui. Tokiu tikrai taptų A. Kaušpėdas, koncerte net 3 kartus savo aprangą keitęs ir nors 60-ties metų, bet išliekantis energingu, įkvepiančiu ir milžinišką energiją skleidžiančiu atlikėju.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder