Ugdymo plėtotės centras kuria virtualią edukacinę vaizdo įrašų biblioteką

Ugdymo plėtotės centras kuria virtualią edukacinę vaizdo įrašų biblioteką

Ugdymo plėtotės centras (UPC) pradėjo kurti atvirą virtualią vaizdo įrašų biblioteką. Į ją bus galima dėti filmuotus švietimo renginius, verstus, subtitruotus vaizdo įrašus, sukurtas videopamokas, interviu su žymiais žmonėmis, reportažus švietimo temomis.

Bibliotekos pradžia - 300 vaizdo įrašų, kuriuos sukūrė bibliotekininkai, dailininkai, filologai, žurnalistai ir kitų profesijų žmonės, mėgėjai operatoriai. Skelbti vaizdo įrašus netrukus bus pakviesti mokytojai, mokiniai, bibliotekininkai.

Dailininkas Virginijus Kašinskas sukūrė ir bibliotekoje paskelbė videopasakojimų ciklą "Lietuvių tautinė kultūra". Mokyklos bibliotekininkės Lauros Krasauskienės sukurtos videopamokos padeda savarankiškai išmokti dirbti su mokyklų bibliotekų informacine sistema. Vertėjas Andrius Burnickas išvertė ir subtitravo animacinį filmuką "Švietimas 2.0".

"Iki šiol visi bibliotekos vaizdo įrašai sukurti projekto "Mokyklų bibliotekų darbuotojų kompetencijos tobulinimas, taikant šiuolaikines priemones" darbuotojų jėgomis, tačiau palaipsniui bibliotekos "auginimas" bus perduodamas į savanorių - mokinių, mokytojų, bibliotekininkų - rankas, sakė projekto vadovė Daina Karlonaitė

"Šios bibliotekos paskirtis yra ne tik kaupti ir skleisti švietimo informaciją, bet ir pasiūlyti naują veiklos formą mokykloms: filmuoti, režisuoti, versti, subtitruoti, kurti videopamokas ir visu tuo dalytis", - pabrėžė ji.

Griežtų atrankos kriterijų, kokie vaizdo siužetai bus "priimami" į biblioteką, nebus. Kaip sako projekto vadovė, svarbiausia paraginti mokytojus, bibliotekininkus, kitų profesijų žmones, mokinius išdrįsti kurti ir savo kūryba pasidalyti su kitais.

Iš viso virtualioje edukacinėje bibliotekoje iki 2013 metų numatoma paskelbti 1000 vaizdo įrašų.

Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo ir Lietuvos valstybės biudžeto lėšų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder