Triumfavo autentiškiausios ir išmintingiausios knygos

Triumfavo autentiškiausios ir išmintingiausios knygos

"Klaipėda taip nespindėtų, nebūtų taip matoma, jeigu jau septinti metai Klaipėdoje nevyktų gražiausios ir populiariausios metų knygos rinkimai. Jie įvyksta, kad ir kokie sunkumai spaustų", - tokie žodžiai skambėjo trečiadienį Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skaitykloje vykusio renginio metu.

Šiais metais rinkimams 9 leidyklos pristatė 12 prasmingų ir turiningų knygų. Šiais metais bibliotekose ir internetu balsavo mažiau negu pernai skaitytojų - 1 377.

Populiariausios knygos kategorijoje trečioji vieta skirta Klaipėdos pramonės asociacijos išleistai knygai "Klaipėdos pramonės ir verslo istorija", antroji - Raimundo Urbono albumui "Rytų Prūsija", na, o pirmoji atiteko Klaipėdos universiteto leidyklos knygai "Kareivinės, tapusios Klaipėdos universitetu".

Pastarosios autoriai - Vasilijus Safronovas, Vygantas Vareikis, Silvija Pocytė, Vytautas Jokubauskas - sakė, jog malonu būti pripažintiems, kai įvertintas kultūros produktas, ir padėkojo idėjos iniciatoriams, kad šie totaliai vartotojiškoje visuomenėje ėmėsi tokios misijos.

Dėl gražiausios metų knygos vyko ilgos batalijos. Komisijai vadovavo Vilniaus dailės akademijos Grafikos katedros vedėjas Aurimas Švedas, jam padėjo fotomenininkas Remigijus Treigys, dizaineris Ernestas Šimkūnas, dailininkai Lidija Skačkauskaitė-Kuklienė, Virginija Giniotytė ir Anatolijus Klemencovas, menotyrininkė Goda Giedraitytė.

Komisija pastebėjo, jog išskirtinės poligrafijos knygos ugdo reiklesnį skaitytoją ir yra nacionalinio paveldo dalis. Laimėjusi knyga pasižymi pagarba popieriaus erdvei, maketo saikingumu, suderintais šriftais, geru įrišimu.

Gražiausia knyga šiemet išrinkta Klaipėdos universiteto leidyklos išleista Michele Bianchi (Alberto Vimina) "Lenkijos pilietinių karų istorija".

Klaipėdos savivaldybės administracijos Kultūros skyriaus vedėjas Nerūnas Lendraitis pasveikino miesto mokslo ir meno bendruomenę, kuri knygą vertina ne tik kaip žinių talpyklą, bet ir kaip kultūros, intelektualinio lygio indikatorių. Jis įteikė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko pasirašytus padėkos raštus renginio rėmėjui, UAB "Mūsų laikas" vadovui Rimantui Cibauskui, leidėjui, žurnalistui Antanui Stanevičiui, leidyklos "Libra Memelensis" leidėjui Kęstučiui Demereckui, Klaipėdos universiteto leidyklos vadovei Lolitai Zemlienei ir žurnalistei Ritai Bočiulytei.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder