"Teatro uostas" atviras jaunimui

"Teatro uostas" atviras jaunimui

Viena diena, 7 spektakliai, 112 Klaipėdos apskrities jaunųjų aktorių - balandžio 9-ąją uostamiesčio universiteto Menų fakulteto Mokomajame teatre vyks pirmasis vaikų teatrų festivalis "Teatro uostas".

Daugeliu organizacinių renginio reikalų rūpinasi, jį vesti ketina ir netgi apdovanojimus dalyviams kuria vaikai bei jaunimas. Mažiausiesiems tai - puiki atrakcija, vyresniems - proga iš arčiau pamatyti teatro gyvenimą.

Festivalį organizuoja Klaipėdos vaikų laisvalaikio centro klubų teatro mokytojos Rasa Juzėnaitė, Birutė Andrijauskaitė, Sigita Pikturnaitė, renginių organizavimo mokytoja Simona Narkienė, jį koordinuoja klubo "Saulutė" metodinio darbo vadovė Audronė Labuckienė.

Pasak R. Juzėnaitės, teatro festivalių vaikams niša iki šiol nebuvo užpildyta. Tai įrodo ir susidomėjusiųjų gausa: pirmajame renginyje panoro dalyvauti kolektyvai iš Klaipėdos, Kretingos, Mažeikių, Plungės, Tauragės, Telšių bei Joniškio.

Nuo 9 val. iki 20.30 val. Mokomajame teatre jie rodys įvairiausius spektaklius: nuo jauniausiajai auditorijai skirtų mažųjų aktoriukų vaidinimų iki gimnazistų sukurtų spektaklių aktualia paauglių gyvenimo tematika.

Be progos susitikti su publika ir bendraminčiais, kolektyvų laukia ir kūrybinės laboratorijos. Viliamasi, kad ateityje festivalis galėtų aprėpti ne tik daugiau miestų, bet ir šalių.

Poreikio tikrai esama, neabejoja festivalio rengėjos. "Vaikai - labai aktyvūs teatrinio gyvenimo dalyviai. Dirbu su mažiausiais - 5 metų - vaikais. Jiems teatras - žaidimų laukas, kuriame labiausiai žavi galimybė pabūti kuo nors kitu. Etiudai persirengus vienu ar kitu personažu yra jų mėgstamiausia darbo dalis", - patirtimi dalijosi S. Pikturnaitė, dirbanti klube "Želmenėlis".

Klubo "Švyturys" pedagogė R. Juzėnaitė pastebi, jog teatras buria aktyvius, kūrybingus, išmonės kupinus vaikus ir drauge padeda atskleisti šias savybes. "Galbūt šokių būrelyje gali pasislėpti už kito, vikresnio. Teatros studijoje - ne. Daugumą vaikų tai džiugina. Kai mamos ateina jų pasiimti, jie išeina nenoriai", - pasakojo teatro mokytoja.

S. Narkienė, dirbanti klube "Saulutė", džiaugiasi ir festivalio galimybėmis, suteikiamomis vyresniems teatro studijų nariams. "Jiems tai - proga prisidėti prie organizacinių reikalų, perprasti galimus teatro rūpesčius. Planuojantiems studijuoti režisūrą ar kitokią su scenos menais susijusią specialybę tai - puiki praktika", - akcentavo pokalbininkė.

Startinio mokesčio dalyviams mokėti nereikėjo. Nemokamas yra ir įėjimas į festivalį, kuriame apsilankyti kviečiami visi norintieji - nuo moksleivių iki jų tėvelių. Žiūrovai kviečiami neaplenkti aukų dėžutės.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder