Tauragės muziejui - išskirtinis lobis

Tauragės muziejui - išskirtinis lobis

Tauragės krašto muziejus pagausėjo bemaž pusketvirto šimto eksponatų. Tiek dokumentų ir nuotraukų senuose balduose rado ir muziejui perdavė Viešvilės gyventojas.

Viešvilės gyventojas, kolekcionuojantis senus baldus ir kitus įvairius istorinius daiktus, nupirktuose balduose rado ir pluoštą dokumentų bei albumą paauksuotais puslapių kraštais, o jame – daugybė nuotraukų. Kolekcininkas sako išstudijavęs dokumentus ir nutaręs juos perduoti muziejui.

„Pagalvojom kartu su žmona, kad galbūt čia kokios šeimos istorija ir ateity gal bus žmonių, kuriem tai bus įdomu ir aktualu“, – pasakoja kolekcininkas Andrius Šašys.

Tauragės krašto muziejaus darbuotojai kruopščiai išstudijavo radinį ir nustatė, kad nuotraukos darytos XIX a. pabaigoje – XX a. pradžioje. Jose įamžinti carinės Rusijos kariuomenės, kuri saugojo sieną ties Taurage, brigados karininkai ir kariškiai. Kitose – garsi Tauragės krašte Šamšurų šeima. Vertingi ir dokumentai.

„Juos galima suskirstyti į grupes – tai yra šeimos ūkio dokumentai: pirkimai, pardavimai, kvitai. Labai aiškiai matosi – Šamšuros buvo daugelį dešimtmečių stačiatikių bendruomenės administratoriai“, – sako Tauragės krašto muziejaus direktoriaus pavaduotojas Viktoras Kovšovas.

Muziejininkai sako, kad kolekcininkas galėjo parduoti nuotraukas ir uždirbti pinigų, tačiau perdavęs radinį muziejui, jis pasielgė labai pilietiškai. Dokumentai ir fotografijos gali būti tiriami įvairiausiais aspektais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder