Tarptautinėje parodoje - valiūkiškas keramikos juokas

Tarptautinėje parodoje - valiūkiškas keramikos juokas

Ketvirtadienį Klaipėdos menų galerijoje atidaryta tarptautinė keramikos paroda ,,Pavasaris 2012“. Tai jau šeštas kartas, kai latvių menininkas Juris Bergins ir jo žmona, Lietuvos dailininkų sąjungos Kauno skyriaus keramikų sekcijos pirmininkė Živile Barzdilauskaite-Bergins, rengia Baltijos šalių keramikos parodą „Pavasaris“.

Parodos metu pristatyti kūriniai atspindi naujausias keramikos meno tendencijas, naujas raiškas, techninius ir technologinius atradimus. Parodoje dalyvavo ne tik tarptautinį pripažinimą pelnę Latvijos, Estijos, Lenkijos, Švedijos, Lietuvos, bet ir nemažai jaunosios kartos atstovų.  

67 menininkai pagal renginio reglamentą, nustatytą atsižvelgiant į ekspozicinio ploto ribotumą ir sudėtingą kūrinių transportavimą, eksponavo po vieną nedidelės apimties kūrinį. Į Klaipėdos menų galeriją buvo atgabenta keli įdomiausi menininkų kūriniai.

,,Menininkai įvairiais aspektais paliečia egzistencines, socialines temas, susijusias tiek su globaliais, tiek su asmeniniais iššūkiais, procesais, vykstančiais šiuolaikiniame pasaulyje ir brėžiančiais naujųjų laikų linijas“, - pasakojo meno kritikė Rūta Marija Purvinaitė  

Tokios parodos tarsi nutirpdo sniegą nuo socialinės betvarkės ir ironiškai juokiasi iš kasdienybės. ,,Ji nesišaipo, tiesiog valiūkiškai kikena, plevėsuodama dar nematytomis, originaliomis keramikos technikomis bei ryškiomis spalvomis", - pasakojo R. M. Purvinaitė.

Pokalbininkės nuomone, tikėtina, jog parodoje ,,Pavasaris 2012“ atsiskleidusios tendencijos ateityje tik ryškės ir keramikos menui suteiks reikalingo minties svarumo ir formos iškalbingumo.

Paroda veiks iki 2012 rugpjūčio 2d.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder