Svečiuose - Londono Emanuelio mokyklos koplyčios choras

Svečiuose - Londono Emanuelio mokyklos koplyčios choras

Tai, kad Lietuva dainingas kraštas, žino ir britai. Liepos 11-17 d. svečiuosis Londono Emanuelio mokyklos koplyčios vaikų choras, kuris savo trumpos viešnagės metu surengs net 5 pasirodymus Vilniaus, Molėtų, Kauno ir Palangos bažnyčiose bei Nidos bendruomenės namuose.

Apkeliavę daugelį Europos šalių, bendradarbiavę su kompozitoriumi B. Britten, dainavę Karališkojoje Londono salėje su Londono filharmonijos orkestru, jaunieji atlikėjai pirmą kartą koncertuos ir Lietuvos publikai. Pasak choro vadovo J. Holmes, Lietuvos dainų švenčių rengimo tradicijos ir jų puoselėjimas yra žinomos ne tik Didžioje Britanijoje, bet ir visame pasaulyje.

"Tiek puikių chorų turinčios Lietuvos klausytojai turbūt yra nuolatos lepinami aukšto lygio pasirodymų, tad jaučiamės atsakingi prieš juos ir esame entuziastingai nusiteikę patenkinti jų lūkesčius", - teigė J. Holmes.

Lietuvos publikai Londono Emanuelio mokyklos koplyčios choras parengė įdomią intelektualiosios chorinės muzikos programą, kurioje skambės įvairių epochų britų sakralinės muzikos kūrėjų bei tokių muzikos klasikų kaip G. F. Handelis ir W. A. Mozartas kūriniai. Akompanuos vargonininkas S. Gregory, Britų chorų direktorių asociacijos tarybos narys, ilgametis išskirtinio 70 balsų Streathamo (JK) choro vadovas.

Londono Emanuelio mokykla, įkurta Vestminsterio abatijoje 1954 m., veikia per 30 kolektyvų nuo kamerinių instrumentinės muzikos ansamblių iki chorų. Mokyklos auklėtiniai muzikos studijas tęsia Oksfordo, Kembridžo universitetuose ir prestižinėje Karališkojoje muzikos akademijoje.

Liepos 15 d. 19 val. koncertas vyks Nidos bendruomenės namuose, liepos 16 d. 20 val. - Palangos Švč. Mergelės Ėmimo į dangų bažnyčioje. Koncertai nemokami.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder