Stasio Lozoraičio premija - poetei, žurnalistei Marytei Kontrimaitei

Stasio Lozoraičio premija - poetei, žurnalistei Marytei Kontrimaitei

Lietuvos žurnalistų draugijos įsteigta Stasio Lozoraičio premija "Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą" šiemet paskirta vilnietei poetei, vertėjai, žurnalistei Marytei Kontrimaitei.

Penkioliktą kartą teikiama premija vertinimo komisijos nutarimu M. Kontrimaitė paskirta "už drąsios ir aktyvios pilietinės pozicijos publicistinius straipsnius, įvertinant rašytojos ir vertėjos nuopelnus, taip pat už nuopelnus Lietuvos žurnalistų draugijai". S. Lozoraičio premija laureatei bus įteikiama sausio 11 dieną Seimo Konstitucijos salėje.

M. Kontrimaitė yra išleidusi kelias poezijos knygas, paskelbusi nemažai vertimų iš armėnų, ispanų kalbų. Praėjusių metų pabaigoje jai suteiktas Armėnijos Mokslų akademijos garbės daktarės vardas.

Atsakydama į vienos anketos klausimus M. Kontrimaitė, paklausta apie didžiausius savo gyvenimo įvykius, yra pasakiusi: "Didžiausias laimėjimas - kad gyvenu, nes jau keturis kartus buvau "nurašyta" aplinkinių žmonių ir daktarų: pora kartų vaikystėje Sibire, vėliau - l977 ir l985 metais - mano artimiesiems buvo pasakyta, kad nėra vilties. Bet išmokau pati "susikalbėti" su savo kūnu, turiu normalią šeimą, užauginau dvi dukras, išleidau savo kūrybos knygų ir vertimų. Ir dar - šiek tiek pavyko padėti Armėnijos žmonėms jų baisiausiose nelaimėse..."

Rengdamasis perduoti premijos estafetę M. Kontrimaitei, keturioliktosios premijos "Kelyje į Vilties Prezidento Lietuvą" laureatas kaunietis žurnalistas Zenonas Mikalauskas yra prisipažinęs, kad jo darbo stalčiuose saugomas ne vienas širdį atliepęs M. Kontrimaitės publicistinis straipsnis, paskelbtas Lietuvos spaudoje.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder