Spektaklyje "Persona" - laukinės prigimties paieškos

Spektaklyje "Persona" - laukinės prigimties paieškos

Balandžio 18 d. 18 val. Klaipėdos "Kultūros fabrike" įvyks režisierės Monikos Klimaitės spektaklio "Persona" premjera. Įvardijamas kaip judesio eksperimentas, šis sceninis kūrinys yra savotiška aliuzija į žmogaus egzistavimo formos paiešką.

Kūrėja klausia: "Kas slypi už visų socialinių kaukių, prekės ženklų, stereotipų? Iki skausmo mums pažįstamų ir mechaniškai atliekamų kasdieninės rutinos veiksmų? Gal ten kažkur esu aš ir mano laukinė prigimtis?"

M. Klimaitė atsakymų nepateikia. Tik ragina kartu paieškoti. Tai, kas mus provokuoja, jaudina, šiame spektaklyje tampa realiu fiziniu gestu, o atlikėja yra tik emocijas ir jausmus materializuojantis objektas.

Šis kūrinys nesiremia konkrečia dramaturgija - tai fantazija, kurios atsiradimą paskatino patirti išgyvenimai: įvairūs susidūrimai, pojūčiai, sapnai ir visa, kas glūdi pasąmonėj.

Taip pat gilus inspiracijos šaltinis buvo žymaus amerikiečių psichologo ir humanisto Carlo R. Rogerio veikalas "Apie tapimą asmeniu: psichoterapeuto požiūris į psichoterapiją" bei poetės ir psichoanalitikės C. P. Estes "Bėgančios su vilkais: laukinės moters archetipas mituose ir pasakose".

Režisūros mokslus Klaipėdos universitete baigusi, scenos žinias vėliau gilinusi vienoje Londono aukštųjų mokyklų Monika Klimaitė šiandien pasinėrusi į kūrybinį darbą. Besiruošdama spektaklio "Persona" premjerai, praėjusią savaitę "Jauno teatro dienų" metu Monika Klimaitė parodė savo eksperimentinį performansą "Platono ola", kuris galutinį pavidalą įgijo vos prieš keletą mėnesių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder