Spalvinimo knygų serijoje - Lietuvos istorija

Spalvinimo knygų serijoje - Lietuvos istorija

Šeštadienį Nacionalinės dailės galerijos edukaciniame centre pristatoma pirmoji spalvinimo knygų serija apie Lietuvos istoriją. Pirmą kartą išleistos istorinės knygos, skirtos septynerių metų ir vyresniems vaikams, kurias galima ne tik skaityti, bet ir spalvinti.

Visai šeimai skirtame renginyje bus pristatytos leidyklos "Aukso žuvys" išleistos spalvinimo knygos "Miško kariai", "Žalgirio mūšis", "Barbora Radvilaitė" ir "Karalius Mindaugas", kurios sudaro seriją "Mažųjų Lietuvos istorija".

Knygų serija "Mažųjų Lietuvos istorija", pasak leidėjų, - tai pirmoji pažintis su mūsų valstybės istorija: specialiai vaikams parašytos istorijos apie svarbias Lietuvos datas, iškilias asmenybes, reikšmingus įvykius ir lietuvių dailininkų iliustracijos, skirtos spalvinti. Be to, skaitydami ir spalvindami vaikai susipažįsta ir su istoriniu aptariamojo laikotarpio kontekstu: politiniu ir kasdieniu gyvenimu, kultūra, sužino įdomių detalių.

Edukacinės knygos iš serijos "Mažųjų Lietuvos istorija" skirtos vaikams nuo septynerių metų, todėl jas galima ne tik spalvinti, bet ir skaityti. Knygoje "Miško kariai" pristatomos Lietuvos partizanų kovos, "Žalgirio mūšis" atskleidžia pergalingą lietuvių kovos istoriją, mergaitėms skirtoje knygoje "Barbora Radvilaitė" pasakojama Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovo Žygimanto Augusto ir vienos garsiausių Lietuvos moterų Barboros Radvilaitės meilės istorija, o knyga "Karalius Mindaugas" supažindina su pirmuoju ir vieninteliu Lietuvos karaliumi Mindaugu, suvienijusiu Lietuvą ir sukūrusiu Lietuvos valstybę.

Į renginį atėjusius vaikus pasitiks "Stalo teatro" režisierė Saulė Degutytė, pristatysianti knygų autorius istorikus Gediminą Kulikauską ir Liną Kulikauskienę, iliustratorius Karolį Stratnieką, Birutę Zokaitytę ir Antaną Dubrą. Režisierė improvizuotai pasakos apie naująsias knygas ir su vaikais spalvins jų iliustracijas grafoprojektoriumi.

Per pristatymą vaikai ir jų tėvai, pasižiūrėję organizatorių sukurtą trumpą filmuką, sužinos daugiau apie knygų atsiradimą, jų kelią nuo idėjos iki knygyno lentynos.

Vėliau vaikai bus kviečiami dalyvauti kūrybinėse knygų iliustratorių dirbtuvėse, kuriose bendraudami su iliustratoriais išmoks pasidaryti popierinių žaislų. Dalyviai galės apsilankyti ir galerijoje veikiančioje išeivijos dailininkės Elenos Urbaitytės-Urbaitis darbų parodoje "Pasirinkimai".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder