“Slavianskij Bazar” karštinėje - ir klaipėdietis Deivis

“Slavianskij Bazar” karštinėje - ir klaipėdietis Deivis

Daugybė atlikėjų iš įvairių pasaulio šalių jau pradėjo ruoštis menų festivaliui “Slavianskij bazar”, kasmet vykstančiam Baltarusijos mieste Vitebske. Vienas iš penkių svarbiausių pasaulio festivalių šiemet vyks liepos 9 – 15 dienomis. Lietuvą konkurse atstovausiantiems klaipėdiečiui Deiviui, "Olialia pupytėms“ ir Gabijai Paulikaitei patarimus dalina Jurga Anusauskienė, jau aštuonerius metus festivalyje kuruojančią lietuvių delegacijas.

Lietuvių kelrodė žvaigždė

Taip pusiau juokais, pusiau rimtai tarp muzikantų vadinama J. Anusauskienė.

"Viskas prasidėjo prieš aštuonerius metus, kai dukra Evelina Anusauskaitė  dainų konkurse Egipte laimėjo Grand Prix. Po konkurso "Slavianskij Bazar“ organizatoriai pakvietė ją dalyvauti festivalyje svečio statusu, o dabar  Eveliną jau vadina “mūsų mergaite”. Tada be galo džiaugėmės suteikta privilegija“, - prisiminė J. Anusauskienė.

Šiemet Evelina konkurse dalyvaus jau aštuntą kartą iš eilės, tačiau tik pirmą kartą pasirodys Raimundo Paulso autoriniame koncerte.

"Jame Evelina uždainuos dainą, kurią kadaise atliko pati Ala Pugačiova“, –  pasididžiavimo neslėpė dainininkės mama. "Slavianskij bazar“ yra puiki mokykla. Jei būsi imlus per tą vieną savaitę gali išmokti  labai daug profesinių subtilybių. Aplinkybės leidžia stebėti žinomiausius žmones. Tereikia mokėti naudotis situacija. Man, kaip organizatorei, didžiuliu autoritetu tapo Radionas Račas ("Slavianskij Bazar“ įkūrėjas bei pagrindinis organizatorius). Galiu tik mokytis ir mokytis iš jo, kaip profesionaliai spręsti organizacines problemas“, - pasakojo J. Anusauskienė.

Kaimyninėje Baltarusijoje vykstantį konkursą ji vadina draugų susitikimo vieta. "Pirmas dienas praleidžiu vien su jais besisveikindama“, – juokaudama sakė įmonės "Jurgos projektai“ direktorė.

Aukšta kartelė iškelta lietuvaičiams    

"Slavianskij Bazar“ nekonkursinėje dalyje šiemet Lietuvą atstovaus "Olialia pupytės“. Grupės lyderė Oksana Pikul nesitvėrė džiaugsmu dėl jai bei jos scenos kolegėms suteiktos garbės dalyvauti tokiame svarbiame festivalyje.

“Mes pasiryžusios įdėti visas pastangas, kad tik mūsų pasirodymas įsimintų“, – tikino Oksana.

"Labai džiaugiamės bendradarbiavimu su J. Anusauskiene ir pažadame įsiklausyti į  visas pastabas, kurias tik ji mums duos. “Slaviasnkij Bazar” siekiame ne tik puikiai pasirodyti, bet ir įsitvirtinti“, – ambicingai kalbėjo viena populiariausių šalies atlikėjų.


"Olialia pupytėms" šis festivalis bus ne vienintelis vasarą, artimiausiu metu jos savo pasirodymu žavės ir Turkijos muzikos mylėtojus.

Konkursinėje programoje šiemet dainuos ir dainininkas Deivis, vaikų kategorijoje Lietuvą atstovaus dešimtmetė Gabija Paulikaitė. Jiems iškelta aukšta kartelė, mat pastaraisiais metais "Slavianskij Bazar“ lietuvaičius lydėjo ypatinga sėkmė: Donatas Montvydas laimėjo pagrindinį prizą “Grand Prix “, o jaunoji atlikėja Eglutė Jurgaitytė buvo apdovanota specialiu prizu. 2009 m. Jeronimas Milius ir Kamilė Petrauskaitė pelnė trečiąsias vietas. To paties arba dar geresnių rezultatų tikimasi ir iš šiųmetinių pretendentų.

Pasirodys Europos garsiausieji

Konkurencija festivalyje bus didelė: jame  dalyvaus šeši tūkstančiai dalyvių iš dvidešimt septynių šalių.  Tarp jų išvysime tikrą slavų žvaigždžių plejadą: Dimą Bilaną, Nikolajų Baskovą, Valeriją, Andželiką Agurbaš, R. Paulsą  ir kt.  Taip pat savo pripažinimo sieks ryškiausios Eurovizijos žvaigždės, tarp kurių turėtų būti ir "Eurovizijos" nugalėtoja Lena.

Tiesioginių festivalio transliacijų metu žiūrovai renginius stebės Rusijoje, Baltarusijoje, Ukrainoje bei Gruzijoje. Teisę rodyti renginius turi penkiasdešimties šalių televizijos. Šiemet festivalis vyks jau devynioliktąjį kartą, o jo organizatoriai žada visus žiūrovus nustebinti įspūdingai atrodančia scena.

"Slavianskij bazar“ - ne tik muzikos festivalis, kaip jį dažniausiai pateikia televizija, tai yra visų menų festivalis. Jo metu kasmet vyksta klasikinės, džiazo, popmuzikos koncertai, pristatomi naujausi kinai, spektakliai, parodos, veikia tautodailės ir kalvių mugės, viso -  virš 100 renginių.

"Nepopuliariojoje” festivalio dalyje Lietuvą  yra atstovavęs toks  akademinės muzikos grandas kaip Virgilijus Noreika, taip pat buvo pristatytas A. Juzėno filmas “Vilniaus getas“.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder