Šeimų erudicijos viktorinoje susirungė daugiau nei 5 tūkst. gyventojų

Šeimų erudicijos viktorinoje susirungė daugiau nei 5 tūkst. gyventojų

Vasario mėnesį vyko šeimų erudicijos viktorina, kurią inicijavo leidyklos „Alma littera“ vykdomas skaitymo skatinimo projektas „Augu skaitydamas“ kartu su naujienų portalu delfi.lt. Konkurse, kuriame suaugusieji kartu su vaikais atsakinėjo į su literatūra susijusius klausimus, per tris savaites sudalyvavo 5135 gyventojai.

„Tyrimai rodo, kad viena dažniausių vaikų neskaitymo priežasčių yra ta, jog tėvai jiems nerodo tinkamo pavyzdžio. Tose šeimose, kuriose neskaito tėvai, skaitymo mėgstamu užsiėmimu nelaiko ir vaikai. Idėja surengti šeimų erudicijos konkursą ir kilo siekiant skatinti tėvus ugdyti vaikų skaitymo įgūdžius, skaityti kartu su vaikais ir parodyti, kad žinios, gautos skaitant knygas, gali praversti“, - teigė leidyklos „Alma littera“ atstovas spaudai Andrius Petraitis.

Kiekvieną dieną portale vykusią viktoriną sudarė 10 klausimų iš 5 skirtingų kategorijų, susijusių su literatūra, vaikams ir suaugusiems. Mažiesiems konkurso dalyviams teko atsakyti į klausimus, susijusius su knygų personažais, pasakomis, atspėti, iš kokios knygos yra pateiktos ištraukos ar iliustracijos, varžytis, kas turi daugiau žinių lietuvių literatūros ir poezijos srityse.

Suaugusiems klausimai buvo pateikiami iš lietuvių literatūros, poezijos, jie taip pat rungėsi atsakydami į klausimus, susijusius su ekranizuotomis knygomis, personažais bei bandydami atspėti, kokių knygų ištraukos pateikiamos klausimuose.

„Šeimos viktorinoje dalyvavo labai aktyviai – kiekvieną dieną sulaukdavome apie 250 dalyvių. Aktyviausios konkurso dalyvės buvo moterys, vyrai tarp atsakiusių į klausimus sudarė maždaug dešimtadalį. Džiugu, kad šalyje tiek skaitančių šeimų – dauguma dalyvių į visus viktorinos klausimus atsakė teisingai. Per visą žaidimo laikotarpį buvo tik viena diena, kai nei viena šeima nežinojo visų teisingų atsakymų ir laimėtojus teko rinkti iš tų, kurie į klausimus atsakė greičiausiai“, - sakė delfi.lt rinkodaros vadovė Kristina Valaitytė.

Tris savaites kasdien buvo skelbiamos ir leidyklos „Alma littera“ knygomis apdovanojamos šeimos – dienos nugalėtojos, teisingai atsakiusios į daugiausiai klausimų. Pasibaigus konkursui išrinktos ir apdovanotos trys daugiausiai skaitančios – į daugiausiai klausimų per visą konkurso laikotarpį teisingai ir greičiausiai atsakiusios – šeimos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder