Seimo Pirmininkas tiki, kad knyga mūsų gyvenime užima garbingą vietą

Seimo Pirmininkas tiki, kad knyga mūsų gyvenime užima garbingą vietą

Šeštadienį 14-ojoje tarptautinėje Vilniaus knygų mugėje apsilankęs Seimo Pirmininkas Vydas Gedvilas sakė tikįs, kad knyga mūsų gyvenime užima garbingą vietą. Seimo Pirmininkas ir jo pirmasis pavaduotojas Vytautas Gapšys susitiko su leidėjais bei skaitytojais, įsigijo patikusių leidinių, prisidėjo prie Jaunimo organizacijos "Darbas" iniciatyvos "Knyga - geriausia dovana".

Pasak Seimo Pirmininko V. Gedvilo, džiugu, kad šiais metais mugės organizatoriai pasirinko itin aktualią tematiką - paauglių ir jaunimo literatūrą.

"Šiandien paauglio ar jaunuolio rankose dažniau pamatysi mobilųjį telefoną nei knygą. Tačiau vaikščiodamas po Vilniaus knygų mugę ir matydamas tiek smalsaus jaunimo, tikiu, kad knyga vis dėlto užima garbingą vietą visų mūsų gyvenime. Vakarykštis naujausias telefonas rytoj bus jau atgyvena, tačiau Šekspyro dramose dar ne vieną šimtmetį ieškosime atsakymo "būti ar nebūti", o Justino Marcinkevičiaus "Katedra" dar ir mūsų vaikų vaikams liks nepajudinamos valstybės simboliu", - sakė parlamento vadovas.

Seimo Pirmininkas V. Gedvilas ir jo pirmasis pavaduotojas V. Gapšys taip pat prisidėjo prie Jaunimo organizacijos "Darbas" iniciatyvos "Knyga - geriausia dovana", kuria jaunimas kvietė Seimo narius dalyvauti knygų mugėje, pirkti knygas ir dovanoti su dedikacija norimai organizacijai - mokyklai, universitetui ar bibliotekai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder