S. Januškos mokinė pelnė pergalę Estijoje

S. Januškos mokinė pelnė pergalę Estijoje

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto (KU MF) Džiazo muzikos katedroje pernai bakalauro studijas baigusi Raimonda Vaičiūtė savaitgalį nuskynė pergalę XI tarptautiniame džiazo vokalistų konkurse "Nomme Jazz" Estijoje.

Dainininkė, anksčiau mėginusi jėgas ne viename džiazo konkurse, "Nomme Jazz" dalyvavo pirmą kartą. Konkurso, kurio dalyvių pasirodymus vertino solidi tarptautinė džiazo žinovų, muzikantų ir įvairių renginių organizatorių komisija, sudaryta net iš 14-os asmenų, prizai yra kvietimai pasirodyti įvairiuose džiazo festivaliuose.

Lietuvė pelnė kvietimą dalyvauti ne tik šiemetiniame "Kaunas Jazz" festivalyje, bet ir kituose renginiuose bei asmeniškai susipažino su įvairių džiazo renginių prodiuseriais.

"Su Rumunijos atstovu jau susitarėme dėl galimo bendradarbiavimo ateityje", - džiaugėsi iš Mažeikių kilusi atlikėja, pernai baigusi studijas KU MF ir šiuo metu studijuojanti džiazo atlikimo meną Lietuvos muzikos ir teatro akademijos magistrantūroje bei siekianti pedagogės kvalifikacijos Kauno technologijos universitete.

"Pergalės nesitikėjau, - atviravo dainininkė. - Konkursui rengiausi, tačiau paskutiniosiomis dienomis buvo apėmusi lengva panika, abejojau, ar verta dalyvauti. Nuvažiavusi ir pasiklausiusi, kaip dainuoja konkurentai, buvau sužavėta. Per pusfinalį ir pati save pradžiuginau - pajutau sudainavusi labai gerai. Susikaupiau ir prieš finalinį pasirodymą. Vis dėlto žinia apie pergalę tapo staigmena."

Iš viso vokalistų konkurse varžėsi 9 atlikėjai iš įvairių Europos šalių. Pasak R. Vaičiūtės ilgamečio pedagogo KU MF Džiazo katedros dėstytojo Stepo Januškos, kuris jau kelerius metus yra šio konkurso vertinimo komisijos narys, šiemet dalyvių lygis buvo geras, o R. Vaičiūtė jau renginio pradžioje pateko tarp favoritų.

2009-2010 mokslo metais pagal ERASMUS mainų programą studijavusi Karol Szymanowski muzikos akademijoje Lenkijoje, R. Vaičiūtė su bendraminčiais lenkais džiazo muzikantais subūrė ansamblį "Raimonda quintet". Šią vasarą jis ketina surengti koncertų turą Europoje, o visai netrukus planuoja pasirodymus Lietuvoje. Kolektyvas svečiuosis ir koncertuos kovo 31-balandžio 3 d. Klaipėdoje vyksiančio X tarptautiniame džiazo vokalistų konkurso "Jazz Voices" vakarinėje programoje.

PRIZAS. R. Vaičiūtė Estijoje vykusiame konkurse iškovojo pagrindinį prizą ir galimybę pasirodyti įvairiuose džiazo renginiuose.

Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder