Rimas Tuminas atsisakė savo jubiliejaus iškilmių Maskvoje

Rimas Tuminas atsisakė savo jubiliejaus iškilmių Maskvoje

Garsiam lietuvių teatro režisieriui, Maskvos akademinio J. Vachtangovo teatro vadovui Rimui Tuminui penktadienį sukanka 60 metų, tačiau didelių iškilmių šia proga nenumatoma - tokia jubiliato valia, praneša naujienų agentūra ITAR-TASS.

"Rimas Vladimirovičius labai kuklus žmogus ir sąmoningai atsisakė oficialių iškilmių, - sako J. Vachtangovo teatro direktorius Kirilas Krokas. - Vis dėlto "šeimynišką" šventę savo vadovui trupė rengia. Po vakarinio spektaklio jubiliato garbei jaunieji aktoriai dovanos humoristinį vaidinimą ("kapustnik"), o vėliau, aišku, bus furšetas".

Pasak K. Kroko, tokią dieną vachtangoviečiai tiesiog negali neišpažinti meilės savo lyderiui. "Mes dėkingi likimui, kad mums vadovauja pasaulinio lygio režisierius, talentingas žmogus, garbingas, taurus ir padorus visame kame - ir kūryboje, ir gyvenime", - viso kolektyvo vardu kalbėjo teatro direktorius.

R. Tuminas Rusijoje vadinamas vienu iš pačių "rusiškiausių" lietuvių režisierių. Jo protėviai - sentikiai, į Lietuvą atkeliavę iš Rusijos prieš 400 metų. R. Tuminas gimė Kelmėje. Nuo 12 metų užsidirbdavo rodydamas kaimuose filmus, kad galėtų išlaikyti motiną ir jaunesnį brolį. 18-os įstojo į tuometės Vilniaus konservatorijos teatro fakultetą. Vėliau tęsė studijas Maskvos valstybiniame teatro meno institute (GITIS). R. Tuminas yra vadovavęs akademiniam dramos teatrui, vėliau įkūrė Vilniaus mažąjį teatrą. Periodiškai statydavo spektaklius Maskvoje. Nuo 2007 m. vadovauja Maskvos J. Vachtangovo teatrui, čia yra režisavęs jau ne vieną spektaklį.

Teigiama, kad praėjusį sezoną R. Tumino vadovaujamas J. Vachtangovo teatras tapo lyderiu tarp Rusijos sostinės teatrų pagal žiūrovų lankomumą.

Režisierius nei Lietuvos, nei Rusijos žiniasklaidai neišduoda, ką veiks toliau. "Uždarasis lietuvis iš anksto neatskleidžia savo planų. Ir net šiandien tai sužinoti vargu ar pavyks. Šventės kaltininkas tikriausiai mandagiai priiminės sveikinimus, taupiai juokaus ir, traukdamas dūmą, šypsosis - kiek droviai, bet nepaprastai žavingai", - rašo žurnalistė Olga Svistunova.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder