Režisūros katedra - tarsi požeminis šaltinis

Režisūros katedra - tarsi požeminis šaltinis

Asta Stašaitytė, TV laidų ir renginių vedėja:

Kai galvoju apie studijas, visada prisimenu savo dėstytoją R. Lukoševičiūtę. Ką nors darydama visada pagalvoju, ar ji palaimintų mano režisūrinį sumanymą.

Ramūnas Kaubrys, Klaipėdos muzikinio teatro režisierius:

Visada prisimenu dėstytojus, kurie mane mokė. Kai dirbu, svarstau, ką apie tai pasakytų Elena Savukynaitė. Ryšys su šia dėstytoja nenutrūko. Žaviuosi ir katedros vedėjos D. Vaigauskaitės energija, ryžtingumu...

Arūnas Brusokas, TV laidų prodiuseris:

Visada prisimenu dvi iškilias asmenybes - Liolę Gasiūnienę ir Romą Lukoševičiūtė. Su jomis bendrauju iki šiol. Tai, ką gavome studijų metais, gyvenime išties labai praverčia.

Leonidas Donskis, filosofas, dėstytojas, TV laidų vedėjas:

Studijų metais nelabai supratau, ką LLR man gali duoti. Kaip ir visi jauni žmonės - blaškiausi. Šių studijų vertė paaiškėjo, kai pats pradėjau dėstytojauti. Pasirodė, kad esmė ne tik žinios, bet ir gebėjimas jas perteikti. Gebėjimą valdyti savo ir auditorijos dėmesį gavau iš režisūros dėstytojų Veltos ir Vytauto Anužių.

Lijana Ruokytė, Kultūros atašė Švedijoje:

Mano atmintin įsirėžė naktinės repeticijos su dėstytoja Regina Šaltenyte. Nepaprasta pedagogė! Ji be muštro mus taip muštruodavo! Nevertė, negąsdino, o jautėme didžiulę atsakomybę ir norą dirbti profesionaliai - kaip ji to mokė. O dėstytoja Liolė Gasiūnienė, be scenos kalbos įgūdžių, diegė mums tikrąsias gyvenimo vertybes, skleidė savo nepaprastą žmogiškąją, motinišką šilumą. ..

Nelė Savičenko, Klaipėdos dramos teatro aktorė:

Mūsų kursas, apie 18 žmonių, buvo pirmasis aktorių kursas. Jautėme išskirtinį dėmesį, į egzaminus rinkdavosi daug žiūrovų. Šį kursą baigė, o vėliau į Kauną išvažiavo Lili Stepankaitė, Liubomiras Laucevičius. Edita Kauzaitė šiuo metu yra Vilniuje. Klaipėdos teatre dirba Igoris Reklaitis, Valentinas Klimas, Rimantas Pelakauskas, Vidas Jakimauskas, Lina Krušnaitė, Vida Kojelytė, Alina Mikitavičiūtė ir aš...

Vytautas Balalis, "Parodijos teatro" įkūrėjas, aktorius:

Studijos Režisūros katedroje išugdė atsakomybę darbui, pareigos jausmą. Už tai esu dėkingas dėstytojams.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder