Renkami 20 kandidatų į Lietuvos kultūros tarybą

Renkami 20 kandidatų į Lietuvos kultūros tarybą

Kultūros ministerijoje ketvirtadienį bus renkama 20 kandidatų į Lietuvos kultūros tarybos narius.

Kandidatus rinks keturiolika Kultūros tarybos rinkikų, kuriuos delegavo kultūros ir meno organizacijos. Į Kultūros tarybos narių susirinkimą pretenduoja 58 kandidatai.

Lietuvos kultūros tarybos įstatyme numatoma, kad rinkėjai balsuoja slaptai, rinkimų biuletenyje pažymėdami ne daugiau kaip 20 kandidatų į Tarybos narius pavardes. Išrinktais laikomi 20 kandidatų, surinkę daugiausia balsų. Jeigu mažiausią vienodą balsų skaičių surenka daugiau kandidatų, negu reikia išrinkti, balsavimas kartojamas.

Vėliau iš 20-ties išrinktų kandidatų kultūros ministras kartu su Lietuvos kultūros ir meno taryba, vadovaudamasis kultūros ir meno sričių bei teritorijų atstovavimo įvairovės principu, atrinks 10 kandidatų ir teiks Tarybos sudėtį tvirtinti Vyriausybei.

Tarybos pirmininko kandidatūrą kultūros ministras teiks tvirtinti Vyriausybei kartu su Tarybos sudėtimi.

Lietuvos kultūros taryba yra biudžetinė įstaiga prie Kultūros ministerijos, pagal kompetenciją įgyvendinanti valstybės politiką kultūros ministrui pavestose valdymo srityse, vykdanti viešojo administravimo funkcijas.

Lietuvos kultūros tarybos nariu susirinkimas – kolegialus įstaigos valdymo organas, kurį sudaro 10 renkamų narių ir įstaigos pirmininkas.

Rinkimų pradžia – 10 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder