Pristatyta Rožės Meškauskaitės-Poškienės knyga

Pristatyta Rožės Meškauskaitės-Poškienės knyga

Penktadienio vakarą Klaipėdos Ievos Simonaitytės viešojoje bibliotekoje pristatytas buvusios mokytojos, rašytojos Rožės Meškauskaitės-Poškienės haiku rinkinys „Pro laiko langą/ne tik haiku“.

Pati autorė pristatyme dalyvauti negalėjo, tačiau susirinkę jos kūrybos gerbėjai, draugai ir artimieji negailėjo gerų žodžių tiek pačiai rašytojai, tiek jos naujam kūriniui.

Žiūrovų salėje kolektyviai skaitytos haiku rinkinio ištraukos, sūnūs Sigitas Poškus ir Linas Poška dalijosi prisiminimais apie motinos gyvenimą. Apie pažintį su autore pasakojo ir naująją knygą išleidusios leidyklos „Druka“ atstovai.

Renginyje dalyvavęs literatūrologas Marijus Šidlauskas sakė, kad „knyga, kurią galima perskaityti per pusvalandį, stebina netikėtų, spontaniškų, bet įspūdingų minčių gausa.“

Rinkinį „Pro laiko langą/ne tik haiku“ sudaro 148 haiku, knyga iliustruota Irenos Kačenauskaitės piešiniais.

Rožė Meškauskaitė-Poškienė gimė 1929 m., tačiau literatūrinei kūrybai paskyrė tik pastaruosius penkiolika metų. Per šį laikotarpį autorė išleido penkiolika knygų, kurių stilistika driekiasi nuo realistinio romantizmo iki brandaus modernizmo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder