Prasideda dirigentui Stasiui Domarkui dedikuotas festivalis "Muzikinis rugpjūtis pajūryje"

Prasideda dirigentui Stasiui Domarkui dedikuotas festivalis "Muzikinis rugpjūtis pajūryje"

Klaipėdoje šeštadienį prasideda XVII tarptautinis festivalis "Muzikinis rugpjūtis pajūryje". Šiemet festivalis dedikuotas maestro Stasio Domarko 75 metų jubiliejui. Iki vasaros pabaigos festivalis aplankys Klaipėdą, Palangą, Nidą ir Juodkrantę bei pakvies į 16 renginių.

Festivalį prie paminklo "Arka" Klaipėdoje atidarys Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro baleto trupė, atliksianti fragmentus iš šokio spektaklių "Altorių šešėly", "Kruvinos vestuvės", "Sveikas, Čarli" ir "Pilnatis".

"Muzikinis rugpjūtis pajūryje" šiemet supažindins su 5 užsienio šalių atlikėjais, pristatys italų pianisto Vinčenco Čiprianio (Vincenzo Cipriani) ir Vaidos Genytės koncertus, spektaklį po atviru dangumi bei teatro premjerą - Imrės Kalmano operetę "Misteris X".

Festivalio akcentas šiemet yra operetė - puošni, lengva ir žaisminga. Būtent dirigento S. Domarko kūrybinėje biografijoje operetei visuomet teko išskirtinė vieta. Maestro yra šio, nuo 1998 m. kasmet vykstančio, festivalio iniciatorius, ilgai laiką buvo jo meno vadovas.

Garbingą sukaktį švenčiantis S. Domarkas "Muzikinio rugpjūčio pajūryje" metu pats diriguos ir I. Kalmano operetę "Misteris X", kurios premjera numatyta šių metų rugpjūčio 22 ir 23 dienomis.

Šiųmetis festivalis lankytojus pakvies ir į atvirą diskusiją. Lietuvos ir užsienio muzikai bei muzikologas Viktoras Gerulaitis ieškos atsakymų į klausimą, ar XXI a. žmogui operetė vis dar patraukli, kokia šio žanro nūdiena ir ateities tendencijos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder