Politiko duonos paragavęs Remigijus Vilkaitis į sceną žengia atsargiai

Politiko duonos paragavęs Remigijus Vilkaitis į sceną žengia atsargiai

Aktorius, teatro pedagogas Remigijus Vilkaitis, 2008 metais teatro sceną iškeitęs į politinę karjerą, pastaraisiais metais buvo atitolęs nuo aktorinės veiklos. Pirmasis spektaklis, kuriame po ilgos pertraukos jis sukūrė vaidmenį, buvo prieš savaitę pastatyta Eimunto Nekrošiaus „Dieviškoji komedija“. Kol kas tai yra vienintelis spektaklis, kuriame galima išvysti šį aktorių.

Prieš porą metų iš kultūros ministro pareigų atsistatydinęs R.Vilkaitis į sceną grįžti neskubėjo. Po daugiau nei ketverius metus trukusios teatrinės tylos aktorių į teatrą sugrąžino režisierius E.Nekrošius. Jo pastatytoje Dantės Aligjerio „Dieviškojoje komedijoje“ R.Vilkaitis kuria vieną pagrindinių vaidmenų.

Aktorius tikina, kad dirbti su šiuo režisieriumi visada yra malonus iššūkis. Nesvarbu, ar tai būtų viduramžių dainiaus geriausia visų laikų poema, ar naujas ir nelabai kam žinomas literatūrinis kūrinys.

„Su E.Nekrošiumi dirbti net ir statant telefonų knygą būtų didelis iššūkis kiekvienam aktoriui. Jis sugeba išlaikyti tokį aukštą lygį prie ko tik prisiliečia“, - „Vakaro žinioms“ pasakojo R.Vilkaitis. Aktoriaus teigimu, statant „Dieviškąją komediją“ buvo padaryta viskas, kas įmanoma, turint omenyje esančias aplinkybes.

Kol kas tai yra vienintelis spektaklis, kuriame galima išvysti vaidinantį R.Vilkaitį. Jis prisipažino vaidmenis besirenkantis atsargiai.

„Viskas priklauso nuo siūlomos medžiagos įdomumo, scenos partnerių. Tačiau taip buvo visais laikais. Toks jau yra artisto gyvenimas“, - tikino aktorius. Anot jo, ar ateityje jis scenoje įkūnys ir daugiau naujų vaidmenų, priklausys nuo pasiūlymų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder