Pirmasis gimtadienis - geras ženklas

Pirmasis gimtadienis - geras ženklas

Sunkmetis - ne kliūtis propaguoti meną, - įsitikinęs klaipėdietis Gintautas Kurlavičius, buvusiame savo biure Danės gatvėje įkurdinęs Rūtų galeriją, kuri jau švenčia vienerių metų gimtadienį.

Šiandien 17.30 val. visi meno mėgėjai kviečiami į galerijoje, esančioje Danės g. 9, vyksiančią jungtinę klaipėdiečių parodą. Pasak G. Kurlavičiaus ir jo bendražygės Dianos Maikštėnienės, tai - tarsi metų ataskaita.

Šiemet Rūtų galerijoje savo personalines parodas surengę Algirdas Taurinskas, Juozas Vosylius, Vidas Pinkevičius, Danas Andriulionis, Algis Ramanauskas ir kt. jungtiniam projektui pateikė po du darbus.

Pradėjusi veiklą pristatydama aštuoniolikos uostamiesčio dailininkų bei skulptorių kūrybą, šiandien Rūtų galerija džiaugiasi sukaupusi jau dvigubai gausesnę bendradarbių komandą, kuri ir toliau vis plečiasi, įtraukdama ne tik uostamiesčio meno pajėgas.

"Atsidaryti galeriją pačiu blogiausiu metu buvo avantiūra, - neslėpė G. Kurlavičius. - Tačiau ji pasitvirtino. Ne tik išsilaikėme, bet ir turime tolesnių planų."

Klaipėdos meninį gyvenimą galerijos šeimininkai siekia pagyvinti plėtodami savus ritualus. Štai parodos atidarymą čia skelbia varpo dūžiai, skambantys nutraukiant nuo tapybos darbų užuolaidą.

Firminiu ženklu tapęs lauke stovintis molbertas su tapybos darbu, kviečiantis užsukti į galeriją, tapo kur kas ištaigingesnis - jį nukaldino kalvis. O ir specialiai jam skirti kūriniai - lauko sąlygoms, tapyti ant medžio drožlių plokščių - dailininkams turėtų tapti tradicija.

Nuolatiniams bendradarbiams galerija savo ruožtu išradingai atsidėkoja kurdama savo "Žvaigždžių alėją" - tiesa, lubose: čia montuojamos plytelės su dailininkų vardais bei atvaizdais.

Galerijos kolektyvas svarsto ateityje labiau galėsiąs išnaudoti savo geografinę padėtį - keltų perkėlai įsikūrus Šiaurės rage, čia tikimasi didesnio praeivių srauto, o pro langą matomos sutvarkytos Danės krantinės žadina idėjas šiltuoju metų laiku rengti jaunimo plenerus ir kitokius renginius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder