Petras Lisauskas šoks naujajame garsaus danų choreografo Palle Granhoj pastatyme

Petras Lisauskas šoks naujajame garsaus danų choreografo Palle Granhoj pastatyme

Sausio pabaigoje Prahoje įvyko paskutinė žinomo danų choreografo Palle Granhoj šokėjų atranka į tarptautinio tinklo "DNA: Development of New Art" (www.dna-project.eu) ir Granhøj Dans (www.granhoj.dk) ko-produkciją – šokio spektaklį "Vyrai & Maleris" ("Men & Mahler").

Profesionalių vyrų šokėjų atranka, kurią lydėjo meistriškumo kursai, vyko trijose DNA tinklo partnerių šalyse (Čekijoje, Vengrijoje ir Lietuvoje). Vilniuje atranka vyko sausio 14-15 d. Ją organizavo DNA tinklo partneris Lietuvoje – menininkų grupė "Žuvies akis" iš Klaipėdos. Į atranką Lietuvoje užsiregistravo septyni šokėjai iš Lietuvos ir Lenkijos, tačiau atvyko tik keturi (Petras Lisauskas, Tomas Dapšauskas, Tautvilas Gurevičius ir Mantas Stabačinskas). Po meistriškumo kursų, kurių metu dalyviai galėjo susipažinti su Palle Granhoj nuo devintojo dešimtmečio vystoma "Obstrukcijos technika" ("Obstruction technique"), choreografas ir šokėjai neslėpė abipusių simpatijų, o šokėjai - ir naudingos praktinės patirties.

Apibendrinus trijų atrankų rezultatus, kuriose viso dalyvavo 23 šokėjai iš 6 DNA tinklo partnerių šalių (Čekija, Lietuva, Lenkija, Slovakija, Slovėnija, Vengrija), buvo atrinkti 7 šokėjai: László Fülöp ir Áron Darabont Leon iš Vengrijos, Tomasz Cisesielski, Mikolaj Karczewski ir Aureliusz Rys iš Lenkijos, Tomás Danielis iš Slovakijos bei Petras Lisauskas iš Lietuvos.

Jau vasario 15-ąją Granhøj Dans teatre Aarhus mieste, Danijoje, prasidės visą mėnesį truksiančios naujojo šokio spektaklio repeticijos. Gegužės viduryje – birželio pradžioje vyks baigiamosios repeticijos Liublijanoje, Slovėnijoje, kur numatoma ir spektaklio premjera. 2012-2013 m. spektaklis bus pristatytas tarptautiniuose festivaliuose DNA tinklo šalyse. Lietuvoje premjera numatoma šių metų rugsėjo pabaigoje tarptautinio šiuolaikinių menų festivalio "Plartforma" metu Klaipėdoje.

Pagrindinis ko-produkcijos koordinatorius yra Šokio ir vizualinio teatro centras BORA BORA (Aarhus, Danija, www.bora-bora.dk).

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder